Τζανακόπουλος: Ο πρόεδρος της NΔ έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα και το μέτρο

Την πεποίθησή του ότι τα εκλογικά αποτελέσματα της 26ης Μαΐου θα είναι νικηφόρα για το ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό “News 24/7”. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα βαθιά ριζωμένο λαϊκό και δημοκρατικό ρεύμα, που θα καταγραφεί στις εκλογές, οι οποίες θα είναι νικηφορες» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Με αφορμή, τη φράση του προέδρου της ΝΔ ότι στην περίπτωση κατά την οποία η κυβέρνηση χάσει στος ευρωεκλογές, θα πρέπει να προκηρύξει εθνικές εκλογές, ο υπουργός Επικρατείας εκτίμησε ότι «είναι εξαιρετικά πιθανό να χάσει ο κ. Μητσοτάκης τις εκλογές, αφού βλέπει τη διαφορά να μειώνεται» και κάλεσε τον αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης να παραμείνει μέχρι τις εθνικές εκλογές στη θέση του ώστε να πιει το ποτήρι μέχρι τέλους.

« Κατεβαίνουμε σε όλες τις εκλογές για να κερδίσουμε» είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Τζανακόπουλος για να προσθέσει πως «αυτό για το οποίο δεσμεύεται ο κ. Μητσοτάκης είναι χειρότερο από το 2014 , δεσμεύεται για επιστροφή στο “μεσαίωνα” και φεουδαρχία, ο άνθρωπος έχει χάσει τον έλεγχο και το μέτρο».

Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως «ο πρόεδρος της ΝΔ λειτουργεί ως να μην έχει την αντίληψη της πραγματικότητας, δεν καταλαβαίνει σε ποιους μιλάει,νομίζει ότι το κοινό του είναι επιχειρηματίες και golden boys». Τέλος υπογράμμισε πως τις απαντήσεις τις δίνει ο λαός στις εκλογές.

Επεσήμανε πως ο λαός έχει κατανοήσει την πραγματική στρατηγική της ΝΔ, που έχει στο επίκεντρο την κατεδάφιση κεκτημένων αιώνων.

Ο υπουργός Επικρατείας απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε πως ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει κρυφή ατζέντα καθώς δηλώνει επίσημα τη θέση του για επταήμερη εργασία, για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, αλλά και της επιστροφής του κανόνα του 1:5 στο Δημόσιο.

Για την τροπολογία της ΝΔ για το αφορολόγητο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε πως πρόκειται για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, καθώς ο πρωθυπουργός έχει ήδη δηλώσει πως δεν θα εφαρμοστεί -όπως δεν εφαρμόστηκε και η περικοπή των συντάξεων- τονίζοντας όμως πως τις αποφάσεις και το χρόνο υλοποίησης των ζητημάτων τις παίρνει ο πρωθυπουργός και όχι το επικοινωνιακό επιτελείο του προέδρου της ΝΔ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την αντιπαράθεση Μ. Μαξίμου – ΝΔ με αφορμή την 7ήμερη εργασία καταλόγισε ψεύδη στην αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας πως επιχειρεί να μαζέψει τα αμάζευτα μετά την «αποκάλυψη του κ. Μητσοτάκη». «Είναι εντελώς διαφορετικό να δουλεύουν οι εργαζόμενοι επτά ημέρες και εντελώς διαφορετικό η επταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουκος υπογραμμίζοντας πως ο κ. Μητσοτάκης είπε πως πρέπει να καταργηθεί το 5νθήμερο.

Για το δημοσιονομικό χώρο που δημιουργείται κάθε φορά από το υπερπλεόνασμα, ο κ. Τζανακόπουλος επανέλαβε πως στον πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής βρίσκεται το κοινωνικό κράτος και κάθε φορά που θα δημιουργείται περιθώριο, θα επιστρέφονται στους πολίτες χρήματα, τα οποία θα διανέμονται δίκαια.

Για τα όσα ειπώθηκαν από την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη για την οικογένεια του πρωθυπουργού ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει το σθένος να ζητήσει μία συγνώμη, επικαλέστηκε τις ψευδείς ειδήσεις φασιστικών φυλλαδίων, όλοι ξέρουν ότι πρόκειται για μια απίστευτη, ψευδή είδηση», ενώ καταλόγισε αδίεξοδο και στρατηγική αδυναμία πολιτικής αντιπαράθεσης στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτό που βλέπει είναι το ενδεχόμενο της ήττας του να πλησιάζει και θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο ακόμα και αν είναι πολιτικά ανήθικο», εκτίμησε χαρακτηριστικά.

Επέμεινε πάντως πως δεν μπορεί να υπάρξει συμψηφισμός των θιγόμενων προσώπων των οικογενειών των πολιτικών αρχηγών καθώς όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος, ενδιαφέρει τους πολίτες η χρηματοδότηση της εταιρείας της συζύγου του κ. Μητσοτάκη από μία offshore η οποία φαίνεται πως χρηματοδοτεί και την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Τέλος ο κ. Τζανακόπουλος αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα επανέλαβε πως η χώρα μας επιθυμεί τον διάλογο, αλλά είναι ταυτόχρονα έτοιμη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Σημείωσε, ωστόσο, πως διάλογος στη βάση ακατανόητων ρητορικών επιθέσεων δεν μπορεί να διεξαχθεί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ