Στην αποκατάσταση διατηρητέου κτιρίου επί της οδού Φιλελλήνων προχωρά η Βουλή

Tου Γιώργου Λυκουρέντζου

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά από τη Βουλή των Ελλήνων η προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων από τα μισθώματα που μέχρι σήμερα κατέβαλε το Κοινοβούλιο.

Προς την κατεύθυνση αυτή χθες υπογράφηκε η σύμβαση για την αποκατάσταση και διαρρύθμιση του διατηρητέου κτιρίου επί της οδού Φιλελλήνων 23 προϋπολογισμού, έργο συνολικού προϋπολογισμού 4.082.486,77 ευρώ .

Το κτίριο ανεγέρθηκε τη δεκαετία του 1920 και έγινε προσθήκη τρίτου ορόφου το 1930. Κηρύχθηκε διατηρητέο το 1991 και περιήλθε στην ιδιοκτησία της Βουλής των Ελλήνων το 1996.

Το αναφερόμενο έργο αποτελεί μέρος του Στρατηγικού Σχεδίου της Βουλής για την ορθολογική αξιοποίηση των οικονομικών πόρων και του κτιριακού αποθέματός της. Με την κατασκευή του επιτυγχάνεται η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της Βουλής ενώ παράλληλα εξοικονομούνται οικονομικοί πόροι με τη μετεγκατάσταση υπηρεσιών της που στεγάζονται σε μισθωμένα κτίρια.

Στο κτίριο θα στεγαστούν Υπηρεσίες της Βουλής των Ελλήνων καθώς και αίθουσες για μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις, εκδηλώσεις κ.ά.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε πεντακόσιες τριάντα δύο (532) ημερολογιακές ημέρες, από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από εθνικούς πόρους μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Αφορά ενταγμένο έργο και χρηματοδοτούμενο από το ΕΠ ΠΕΠ Αττικής 2014-2020.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ