Λεβέντης: Στην Παιδεία δεν πρέπει να υπάρχουν αιφνιδιασμοί – ΒΙΝΤΕΟ

«Η Παιδεία είναι ένας τομέας που και στα πιο υποβαθμισμένα δημοκρατικά κράτη επιχειρείται μια συναίνεση», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, από το βήμα της Βουλής, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την Παιδεία και σημείωσε: «στην Παιδεία δεν πρέπει να υπάρχουν αιφνιδιασμοί και αλλαγές νόμων εν μέσω του έτους».

Ο Βασίλης Λεβέντης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δείχνει σπουδή να λύσει «όλα αυτά που επί 4 χρόνια δεν άγγιξε καν», όπως είπε, και αναρωτήθηκε «τι είδους σπουδή είναι αυτή σε όλα τα ζητήματα και που αποβλέπει, δεν μπορώ να το αντιληφθώ».

Επιπλέον ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αναφέρθηκε και στις τροπολογίες που «τρυπώνουν», όπως σημείωσε, μέσα στα νομοσχέδια λέγοντας ότι είναι εντελώς άσχετες και έτσι «εξευτελίζεται η βουλή». «Οι τροπολογίες όσο υπάρχουν υποβαθμίζεται η αξία και το κύρος της βουλής. Και η Δεξιά, διά της μεθόδου αυτής κυβέρνησε επί δεκαετίες απλά ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε έναν ηθικότερο τρόπο διακυβέρνησης» ανέφερε.

Απευθυνόμενος στον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ισχυρίστηκε ότι «όλες οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου είναι για πέταμα» και δήλωσε ότι και αυτό το νομοσχέδιο χρειαζόταν διάλογο με όλα τα κόμματα.

Τέλος, ο κ. Λεβέντης κατήγγειλε την κυβέρνηση για αποκλεισμό της Ένωσης Κεντρώων από τα κανάλια και για επαναφορά του δικομματισμού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ