Κουτσούμπας: Πάρτε πίσω το νομοσχέδιο που δημιουργεί ένα Λύκειο αρένα ανταγωνισμού – ΒΙΝΤΕΟ

«Πάρτε πίσω το νομοσχέδιο για το Λύκειο, πάρτε το πίσω έστω και την τελευταία στιγμή», τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι το ΚΚΕ θα καταψηφίσει το σύνολο του σχεδίου νόμου και αυτή του η στάση εκφράζει τη συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών, των φοιτητών, των γονιών, των εκπαιδευτικών.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε πως η κυβέρνηση κοροϊδεύει όταν λέει ότι θα μειωθεί η ανάγκη για φροντιστήριο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «πάρτι κάνουν» οι ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων. Όπως εξήγησε, με αυτό το νομοσχέδιο δημιουργείται ένα Λύκειο αρένα ανταγωνισμού, ένα σχολείο εξεταστικό κέντρο.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως το ΚΚΕ δεν υπερασπίζεται το σημερινό Λύκειο και αναφέρθηκε στις θέσεις του Κόμματος για ένα ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο και για έναν διαφορετικό τρόπο πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Για την κίνηση της κυβέρνησης να το ψηφίσει με κλειστά σχολεία και Πανεπιστήμια, επισήμανε πως αποδεικνύει τον βαθιά αντιδραστικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου, ενώ εξέφρασε τη στήριξη του ΚΚΕ στις κινητοποιήσεις των μαθητών, των φοιτητών, των γονιών και των εκπαιδευτικών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ