Με τροπολογία Φλαμπουράρη εντάσσονται στους πυρόπληκτους κάτοικοι των Αγίων Θεοδώρων και Ισθμίας Κορίνθου

Στη λίστα των πληγέντων που η κυβέρνηση στηρίζει με μια σειρά ευεργετικών μέτρων προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές που υπέστησαν από τις δασικές πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018 εντάσσονται εδώ και λίγες ώρες και οι πολίτες της δημοτικής ενότητας Αγίων Θεοδώρων και της δημοτικής κοινότητας Ισθμίας του δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας με παρέμβαση της Υπηρεσίας της «Καθημερινότητας» που τελεί υπό τον Υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κινητοποίηση ξεκίνησε κατόπιν σχετικών αιτημάτων που έστειλαν στην Υπηρεσία της «Καθημερινότητας» (www.kathimerinotita.gov.gr) κάτοικοι της περιοχής, αναφέροντας ότι αν και επλήγησαν από τις πυρκαγιές, δεν μπόρεσαν να ενταχθούν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις, ως τώρα, λόγω του ότι η απόφαση της περιφέρειας Πελοποννήσου για κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έγινε, αφού είχε εκδοθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που καθόριζε τα ευεργετικά μέτρα.

Εστάλη μάλιστα και ανάλογη επιστολή προς τον κ. Φλαμπουράρη από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο «Γλυκειά Ζωή» Σουσάκι Κορινθίας και Αγίων Θεοδώρων που ανέφερε μεταξύ άλλων πως «παρακαλούμε εσάς να επιληφθείτε του θέματος, γνωρίζοντας την ευαισθησία και την εντιμότητα που σας διακρίνει και ως άνθρωπο και ως πολιτικό, έτσι ώστε να δικαιωθούμε και εμείς οι καμένοι, οι ταλαιπωρημένοι και άστεγοι, να πάρουμε το εφάπαξ βοήθημα, μήπως μπορέσουμε σιγά σιγά να αποκαταστήσουμε τα σπίτια μας, όπως συνέβη και με τους υπόλοιπους πυρόπληκτους».

Η κινητοποίηση υπήρξε άμεση. Όπως μαθαίνουμε, ο Υπουργός, ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου κ. Στέλιος Αποστόλου και οι συνεργάτες της «Καθημερινότητας» ξεκίνησαν επαφές τόσο δια ζώσης όσο και τηλεφωνικά, με τα συναρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες προκειμένου να λυθεί το ζήτημα με την θεσμοθέτηση διάταξης.

Έτσι, μετά από αρκετές διαβουλεύσεις οι βουλευτές Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Θελερίτη, Γιώργος Τσόγκας και Γιώργος Ψυχογιός κατέθεσαν την εν λόγω τροπολογία, η οποία και ψηφίστηκε.

Η τροπολογία έχει ως εξής:

Μέτρα για τη στήριξη πληγέντων και την αποκατάσταση ζημιών από τις πυρκαγιές που έπληξαν περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου στις 23 και 24 Ιουλίου 2018

Οι διατάξεις των άρθρων 1,2,5 και 8-22, με εξαίρεση την περίπτ. γ΄ της παρ. 1 του άρθρου 16 της από 26 Ιουλίου 2018 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 138) και του δεύτερου άρθρου της από 10 Αυγούστου 2018 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 149), όπως ισχύουν, που κυρώθηκαν με τον ν. 4576/2018 (Α’ 196), εφαρμόζονται και για τις περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Αγίων Θεοδώρων και της Δημοτικής Κοινότητας Ισθμίας του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018 και συγκεκριμένα για τα κτήρια για τα οποία έχει εκδοθεί διοικητικό έγγραφο δελτίου επανελέγχου, ή έκθεση αυτοψίας, ή Πρωτόκολλο Αυτοψίας Επικινδύνως Ετοιμόρροπου Κτηρίου, της αρμόδιας Υπηρεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Η εφαρμογή των διατάξεων των περίπτ. α΄ και β΄ της παρ. 1 του άρθρου 16 της από 26 Ιουλίου 2018 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τις περιοχές που ορίζονται στην παρ. 1, αρχίζει από το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ