Τσίπρας: Σε 10 χρόνια ακόμη και όσοι διαφωνούν, θα έχουν συνειδητοποιήσει τη μεγάλη σημασία της Συμφωνίας των Πρεσπών – ΒΙΝΤΕΟ

“Δεν σκέφτηκα ούτε μια στιγμή το πολιτικό κόστος για τις Πρέσπες” τόνισε σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Πρωθυπουργός μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

“Στα κρίσιμα πολιτικά θέματα οι προκάτοχοί μου σκεφτόντουσαν το πολιτικό κόστος; Εγώ ούτε στιγμή δεν το σκέφτηκα όταν μου δόθηκε η ιστορική ευκαιρία να λυθεί μια διαφορά τόσων ετών” επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: “Εμείς θα κάνουμε δημοψήφισμα για το πώς θα λέγονται οι γείτονές μας;;”.

“Οι γείτονες άλλαξαν το όνομά τους, άλλαξαν το Σύνταγμά τους, άλλαξαν τις ταμπέλες στα αεροδρόμια, στα αυτοκίνητά τους, στις πλατείες τους, ξεκαθάρισαν ότι δεν έχουν σχέση με την αρχαία κληρονομιά του μακεδονικού πολιτισμού. Μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού, με ευθύνη των πολιτικών δυνάμεων ,ζούσε σε μια συλλογική ψευδαίσθηση.Κανείς δεν μιλούσε για ΠΓΔ της Μακεδονίας.Μιλούσαμε για Σκόπια και Σκοπιανούς. Η ελληνική κυβέρνηση δεν έδωσε κάτι, γιατί το είχαν ήδη. Δεν δώσαμε.Πήραμε με τη Συμφωνία των Πρεσπών” και υπογράμμισε:

“Σε δέκα χρόνια ακόμα κι αυτοί που καλοπροαίρετα σήμερα διαφωνούν, θα έχουν συνειδητοποιήσει την μεγάλη σημασία της Συμφωνίας των Πρεσπών”.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς δύο φορές για σύσκεψη ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μία ακραία αντιπολιτευτική στάση. Ο κ. Μητσοτάκης υιοθέτησε την συνωμοσιολογική κατηγορία ότι υπήρξε συναλλαγή με τις συντάξεις. Ούτε ο ίδιος δεν μπορεί να το αποδείξει.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ