Βρούτσης στον Realfm 97,8: Η αλλοίωση στο ηλεκτρονικό μητρώο των συντάξεων είναι ποινικά κολάσιμη πράξη

“Είναι πρωτοφανές, ποτέ στην ιστορία του υπουργείου Εργασίας από τότε που καθιερώθηκε το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο δεν διανοήθηκε κάποιος να αλλοιώσει το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο”, είπε μεταξύ άλλων ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Realfm 97,8 με τους Άκη Παυλόπουλου και Ελισάβετ Σαλαμάρα.

“Έγινε κάτι ασύλληπτο το οποίο είναι και ποινικά κολάσιμο, το 2017 και το 2018 κατ’ επανάληψη άγνωστο ποιος – φυσικά μέσα από το υπουργείο Εργασίας- αλλοίωσε το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο χρησιμοποιώντας τους κωδικούς των υπαλλήλων του υπουργείου που χειρίζονται τα θέματα των φακέλων των συντάξεων. Με αποτέλεσμα κατά καιρούς οι υπάλληλοι που είχαν την ευθύνη των τερματικών και τη διαχείριση των φακέλων των αιτήσεων συντάξεων να βλέπουν τα κενά να δημιουργούνται κατ΄ επανάληψη σε φακέλους, οι οποίοι έδειχνα είτε ότι εξαφανίζονται, είτε ότι έχουν εκπληρωθεί. Όλο αυτό γινόταν συνεχώς επί δύο ολόκληρα χρόνια”, σημείωσε ο κ. Βρούτσης και πρόσθεσε:

“Είναι και ποινικά κολάσιμο και έχει και ποινικές προεκτάσεις. Εδώ μιλάμε για αλλοίωση δημοσίου εγγράφου… Βεβαίως ένας έλεγχος εσωτερικός, εάν και εφόσον θέλει να τον κάνει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, που δεν πιστεύω ότι θα τον κάνει διότι τους θεωρώ συνυπεύθυνους και δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο χωρίς την ευθύνη, την κατεύθυνση και εντολή της πολιτικής ηγεσίας. Πολύ εύκολα μπορεί να το βρει οποιοσδήποτε έλεγχος από πού βγήκε αυτή η κατεύθυνση και με ποιου την εντολή έγινε”.

“Ήδη κατέθεσα ερώτηση κατεπείγουσα προς την κυρία υπουργό, την κ. Αχτσιόγλου. Εύχομαι, πιστεύω και ελπίζω να φιλοτιμηθούν να απαντήσουν αυτή τη φορά, διότι παραβιάζουν συνεχώς τον κανονισμό λειτουργίας της Βουλής, δεν απαντούν σε κανέναν”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βρούτσης.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ