Καμμένος: Αν οι Τούρκοι αμφισβητήσουν ένα χιλιοστό της κυριαρχίας μας θα κατατροπωθούν στο Αιγαίο -ΒΙΝΤΕΟ

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, παρέστη στο Πανελλήνιο Συνέδριο Περιφερειακών Ενώσεων Στρατιωτικών «Αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς», το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο και ερωτηθείς για την «έκρυθμη κατάσταση στο Αιγαίο» τόνισε, «να μην ανησυχεί κανένας Έλληνας. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, ο Στρατός Ξηράς, το Πολεμικό Ναυτικό, η Πολεμική Αεροπορία, μαζί με τους Εθνοφύλακες, είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση. Οι Τούρκοι ξέρουν πολύ καλά ότι αν αμφισβητήσουν ένα χιλιοστό της εθνικής μας κυριαρχίας θα κατατροπωθούν στο Αιγαίο».

«Είμαστε ένας λαός που επιθυμεί την ειρήνη, αλλά είμαστε και έτοιμοι να προασπίσουμε, με όλα τα μέσα, την εδαφική μας ακεραιότητα, απέναντι σε οποιαδήποτε πρόκληση» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων.

Ως προς την οργάνωση των ΑΝΕΛ για τις ευρωεκλογές, είπε «ζητάμε την ψήφο του ελληνικού λαού, έχοντας ξεκάθαρα δηλώσει ότι εμείς δεν επιθυμούμε την Ελλάδα σε μία γερμανική Ευρώπη. Επιθυμούμε τη συμμετοχή μας σε μία Ευρώπη των εθνών – κρατών. Οι υπηρέτες της παγκοσμιοποίησης, εκείνοι που επιθυμούν την ευρωπαϊκή ενοποίηση με κατάργηση των σημαιών είναι εκείνοι που θα έχουμε ως πολιτικούς αντιπάλους σε αυτές τις εκλογές».

Ο Π. Καμμένος είπε ότι στις εθνικές εκλογές, οι ΑΝΕΛ θα κατεβούν αυτόνομα σε όλη την Ελλάδα και «θα είμαστε πάλι οι ρυθμιστές», εξηγώντας «βάσει των αρχών μας, οι οποίες είναι αδιαπραγμάτευτες, θα κάνουμε αυτό που έχουμε λάβει ως εντολή από τον ελληνικό λαό. Ο ελληνικός λαός μας έδωσε την εντολή στα εθνικά θέματα να αποτελέσουμε το “φρένο”. Το πράξαμε τέσσερα ολόκληρα χρόνια σε θέματα που είχαν να κάνουν με την Ορθοδοξία, στα εθνικά θέματα. Είδαμε πολλές φορές τους ΑΝΕΛ να βάζουν “φρένο” στην κυβέρνηση ή να παίρνουν πρωτοβουλίες οι οποίες δεν θα είχαν υπάρξει αν δεν ήμασταν στην κυβέρνηση. Το ίδιο θα κάνουμε και την επόμενη ημέρα από τις εθνικές εκλογές».

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο Πανελλήνιο Συνέδριο Περιφερειακών Ενώσεων Στρατιωτικών σημείωσε ότι ο ίδιος ως υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας είχε εισηγηθεί τη θεσμοθέτηση του θεσμού της Ένωσης Στρατιωτικών. «Ο θεσμός της Ενώσεως Στρατιωτικών, που πολλοί φοβούνταν – και από τον πολιτικό κόσμο και από τη στρατιωτική ιεραρχία – απέδειξε ότι με υπευθυνότητα, με σοβαρότητα, με σκληρή δουλειά, μπορεί να αποτελέσει εκείνη τη δύναμη, που παράλληλα με τη στρατιωτική και πολιτική ηγεσία, θα εργαστεί προς όφελος του προσωπικού», τόνισε.

Ο κ. Καμμένος ευχαρίστησε τα στελέχη των ΕΔ τις οποίες είχε «την τιμή να υπηρετήσει για τέσσερα χρόνια ως ΥΠΕΘΑ», για την τιμητική πρόσκληση στο Συνέδριο, καθώς, όπως επισήμανε, «παράλληλα με τη λειτουργία της Ένωσης Στρατιωτικών τιμάται ένας από τους ήρωες των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς, που μαζί με τον Αντιναύαρχο Αναστάσιο Τουλίτση και τον Πλοίαρχο Ελευθέριο Ευαγγέλου συνεχίζουν την ένδοξη ιστορία των Ενόπλων Δυνάμεων, του Παναγιώτη Βλαχάκου, του Έκτορα Γιαλοψού, του Χριστόδουλου Καραθανάση, αλλά και όλων εκείνων που εν καιρώ ειρήνης έπεσαν σε συνθήκες πολέμου».

«Γιατί -συνέχισε- τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, εν καιρώ ειρήνης, μάχονται, ασκούνται και λειτουργούν σε συνθήκες πολέμου. Πέφτουν υπέρ πίστεως και πατρίδος για τη διατήρηση της ασφάλειας του έθνους, για την εδαφική ακεραιότητα, για την ασφάλεια όλων των οικογενειών των Ελλήνων. Αποδίδουμε, λοιπόν, τιμή, όλοι οι Έλληνες, σε αυτούς που έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος, αλλά και σε όλους εσάς, που συνεχίζετε να υπηρετείτε τις Ένοπλες Δυνάμεις, τη Σημαία, το έθνος, με υπευθυνότητα και αφοσίωση. Και βεβαίως ήρθε πλέον η ώρα και η Πολιτεία να κάνει το καθήκον της απέναντι στο ισχυρότερο οπλικό σύστημα το οποίο έχει η χώρα, το πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων», υπογράμμισε.

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στην θεσμοθέτηση νόμων που «καλύπτουν αρκετά από τα αιτήματα που είχε το προσωπικό των ΕΔ», καταλήγοντας στο χαιρετισμό του, «υπόσχομαι σε αυτό το συνέδριο ότι στη μνήμη όλων εκείνων που έπεσαν και που δεν είναι πλέον κοντά μας, στις οικογένειές τους που συνεχίζουν να ζουν χωρίς αυτούς, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι ως απλός στρατιώτης, για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε υψηλό το ηθικό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Ελλήνων».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ