Η απάντηση του Αβραμόπουλου για το rebate των φαρμακευτικών εταιρειών

Το υπουργείο Υγείας δεν είχε αρμοδιότητα έκδοσης Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τις επιστροφές χρημάτων (rebate) από τις φαρμακευτικές εταιρείες, όταν ήταν ο ίδιος υπουργός την περίοδο από το 2006 έως το 2009, δήλωσε ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Όπως και για την περίοδο εκείνη, μέχρι το 2011, δηλαδή δύο χρόνια μετά το τέλος της θητείας της κυβέρνησης Καραμανλή, δεν είχε την αρμοδιότητα του φαρμάκου και της τιμολόγησής του», πρόσθεσε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

«Συνεπώς, η αναφορά της περιόδου εκείνης στην κυβέρνησή μας τότε και βέβαια στο πρόσωπό μου έγινε είτε από άγνοια, είτε από προχειρότητα, είτε από σκοπιμότητα. Και αυτό έγινε αντιληπτό και από την συνέντευξη που έδωσαν και οι υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης. Άρα άνευ σημασίας το θέμα», τόνισε.

Σημειώνεται ότι στη Βουλή εστάλη δικογραφία από την έρευνα των εισαγγελέων διαφθοράς για τη μη είσπραξη του rebate κατά του κ. Αβραμόπουλου καθώς και των πρώην υπουργών Φάνης Πάλλη-Πετραλιά και Γιώργου Αλογοσκούφη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ