Γεννηματά: Να μην ξεχαστούν οι πληγέντες της Κρήτης

Στην Κρήτη για διήμερη περιοδεία βρίσκεται η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγή, Φώφη Γεννηματά. 

Την επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ συνοδεύει ο Δήμαρχος Αθηναίων και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, Γιώργος Καμίνης.

Η Φώφη Γεννηματά και ο Γιώργος Καμίνης, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, έφτασαν στην Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο σύσκεψης με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη.

Για τις πολιτικές εξελίξεις η κυρία Γεννηματά δήλωσε:

Έχουμε ξεκινήσει ένα οδοιπορικό σε ολόκληρη την Ελλάδα και προσκαλούμε όλους τους Προοδευτικούς Δημοκρατικούς Πολίτες να ενισχύσουν τον αγώνα μας.

Ο αγώνας μας είναι απέναντι στην παλιά δεξιά του κ. Μητσοτάκη και στη νέα δεξιά του κ. Τσίπρα. Είναι οι δύο όψεις της συντήρησης. Η πρόταση τους στον ελληνικό λαό είναι πόλωση, διχασμός και αυτά οδηγούν μονάχα σε νέα αδιέξοδα και νέες περιπέτειες. Το μεγάλο δίλημμα των εκλογών που έρχονται θα είναι ισχυρό Κίνημα Αλλαγής η διχασμός και νέες περιπέτειες και είμαι σίγουρη ότι εδώ στην Κρήτη θα λειτουργήσουν και πάλι οι δεσμοί που έχουμε με τους Δημοκράτες, Προοδευτικούς πολίτες. Είναι ιστορική και διαχρονική η σχέση μας και είμαι σίγουρη και αισιόδοξη ότι και πάλι μαζί θα δώσουμε αυτή τη μάχη με ισχυρό Κίνημα Αλλαγής πριν από όλα στην Κρήτη.

Για τις καταστροφές στην Κρήτη

Τώρα θέλω να μιλήσω όμως και για τις καταστροφές, γιατί έρχομαι σε μια πάρα πολύ δύσκολη στιγμή για το νησί. Θα ήθελα πριν απ όλα να εκφράσω την θλίψη μου για την απώλεια των ανθρώπινων ζωών και τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες τους.

Θέλω να πω ότι είμαστε το πρώτο κόμμα όπου βρέθηκε αμέσως με κλιμάκιο βουλευτών στις πληγείσες περιοχές, είμαστε στο πλευρό του Περιφερειάρχη, της Περιφέρειας, των Δήμων που δοκιμάζονται αυτή τη στιγμή και δίνουν το δικό τους αγώνα και των δημοτών. Θα παρακολουθήσουμε στη Βουλή τις εξελίξεις με ερωτήσεις μας, με κοινοβουλευτικό έλεγχο γιατί δεν αρκεί το ότι κηρύχθηκε η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ήρθαν κάποια κονδύλια άμεσα. Είναι πολύ λίγα μπροστά στο πρόβλημα, είναι τεράστια η καταστροφή. Ευτυχώς βέβαια παρά την ένταση του φαινομένου δεν ζήσαμε εδώ στην Κρήτη αυτά που ζήσαμε στην Αττική. Ίσως γιατί εδώ υπάρχει και μια Περιφέρεια που λειτουργεί, που ξέρει τι σημαίνει πολιτική προστασία και έχει πολύ έμπειρα στελέχη τα οποία βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή μπροστά στη μάχη. Πρέπει να χαρακτηριστούν οι πληγέντες και πλημμυροπαθείς και πρέπει να υπάρξει ρύθμιση και με τις τράπεζες και με τα δάνεια τους. Δεν αρκούν οι φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές μονάχα για 6 μήνες.

Η Περιφέρεια θα πρέπει να ενισχυθεί με ανθρώπινο δυναμικό και βεβαίως θα πρέπει να υπάρξει από την μεριά της κυβέρνησης ένας συντονιστής που θα συντονίζει όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες, οργανισμούς, υπουργεία. Γιατί είναι αδιανόητο να τρέχουν πανικόβλητοι οι κάτοικοι, οι δήμοι και η περιφέρεια να βρουν άκρη μοναχοί τους και όσο θα απομακρυνόμαστε από το γεγονός, ξέρετε τι γίνεται στην Ελλάδα, το είδαμε εξάλλου και στο Μάτι. Αυτή τη στιγμή οι άνθρωποι εκεί αγωνίζονται μόνοι τους, να μη ξεχαστεί λοιπόν η Κρήτη και εμείς θα φροντίσουμε πράγματι να μην ξεχαστεί η ευθύνη της πολιτείας απέναντι στους ανθρώπους που έχουν πληγεί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ