• «Καμπανάκι» από Κομισιόν σε Αθήνα: Κλείστε τα προαπαιτούμενα - Αντιπαράθεση ΝΔ και ΥΠΟΙΚ

  10:27 μμ, Τετάρτη 27 Φεβ 2019 10:27 μμ, Τετάρτη 27 Φεβ 2019

  Έντονη αντιπαράθεση ΝΔ και υπουργείου Οικονομικών προκάλεσε η έκθεση της Κομισιόν που χτυπά «καμπανάκι» στην Αθήνα για την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων προκειμένου να λάβει το 1 δισ. ευρώ λίγο πριν από την συνεδρίαση του Εurogroup της 11 Μαρτίου.

  Οι προϋποθέσεις για εκταμίευση της δόσης των χρημάτων που προέρχονται από επιστροφές κερδών επί ελληνικών ομολόγων (συνολικά 1 δισ., ANFAS και SMPs) δεν συντρέχουν αυτή τη στιγμή και οι ελληνικές αρχές πρέπει να σπεύσουν να κλείσουν τα ανοιχτά προαπαιτούμενα πριν από την συνεδρίαση του Εurogroup της 11 Μαρτίου, προειδοποιεί η Κομισιόν, η οποία καταγράφει πως η χώρα είναι μια από τις τρεις στην ΕΕ με “υπερβολικές μακροοικονομικές ανισορροπίες”, όπως μεταδίδει ο Θάνος Αθανασίου από τις Βρυξέλλες για το Real.gr.

  Επιπλέον το διάδοχο πλαίσιο για το “νόμο Κατσέλη” παραμένει τελείως ανοιχτό προς διαπραγμάτευση και στη σημερινή του μορφή δεν παίρνει τη σφραγίδα των Βρυξελλών.

  Εννέα πηγές ανησυχίας, οι οποίες εγείρουν ισάριθμες ενστάσεις, βλέπει η Κομισιόν στην κυβερνητική πρόταση για την αντικατάσταση του νόμου Κατσέλη.

  Στην οριστική, κατηγορηματική και πλήρη απόρριψη του θρυλούμενου αιτήματος για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων του ελληνικού προγράμματος προχώρησε από το βήμα της παρουσίασης της έκθεσης της ενισχυμένης εποπτείας της Ελλάδας ο Πιέρ Μοσκοβισί.

  ΝΔ: Αναδεικνύει τις απαράδεκτες καθυστερήσεις της κυβέρνησης

  Η έκθεση της Κομισιόν επιβεβαιώνει πλήρως τη Νέα Δημοκρατία, καθώς αναδεικνύει τις απαράδεκτες καθυστερήσεις της κυβέρνησης στην υλοποίηση απαραίτητων μεταρρυθμίσεων. Μεταρρυθμίσεις που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην ανάπτυξη και να φέρουν επενδύσεις, ώστε να μειωθεί η υπερφορολόγηση των πολιτών», τόνισε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Γιάννης Μαστρογεωργίου.

  Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας επεσήμανε πως «οι δημοσιονομικοί στόχοι είναι υψηλοί και διατηρούνται για πολλά χρόνια, η δημόσια περιουσία είναι δεσμευμένη για έναν αιώνα, η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας, το οποίο και πρόσφατα επεκτάθηκε κατά 6 μήνες, ενώ σημαντικές ρυθμίσεις για την ενίσχυση της βιωσιμότητας του χρέους συναρτώνται με την υλοποίηση πολλών, συγκεκριμένων δεσμεύσεων».

  ΥΠΟΙΚ: Δεν μαθαίνει από τις αποτυχημένες προβλέψεις της

  "Κανείς δε μπορεί να ισχυριστεί ότι ο κ. Σταϊκούρας και η παράταξή του μαθαίνουν είτε από τα λάθη τους είτε από τις κατ' επανάληψη αποτυχημένες προβλέψεις τους", ανέφεραν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, απαντώντας στην ανακοίνωση της ΝΔ σχετικά με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη μεταμνημονιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας.

  Το σχόλιο του ΚΚΕ για την έκθεση της Κομισιόν

  «Η απαίτηση της Κομισιόν για επίσπευση των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων, επιβεβαιώνει ότι σε αντίθεση με το μεταμνημονιακό παραμύθι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει σε σχόλιο του το ΚΚΕ μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα.

  «Οι δεσμεύσεις και η ασφυκτική εποπτεία παραμένουν στο ακέραιο και ενισχύουν περαιτέρω το μνημονιακό οπλοστάσιο, σε βάρος του λαού», συμπληρώνεται στο σχόλιο του Περισσού.

  Πηγή: Real.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα