Σε εξέλιξη η καταμέτρηση των ψήφων για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

του Γιώργου Λυκουρέντζου

Άρχισε στις 12.30 το μεσημέρι η “επίπονη” διαδικασία καταμέτρησης ψήφων η οποία θα οδηγήσει στην ανακοίνωση του αποτελέσματος της πρώτης ψηφοφορίας για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε με τους βουλευτές να καταθέτουν το ενιαίο ονομαστικό ψηφοδέλτιο με τις 151 προτάσεις στην εφορευτική επιτροπή.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμα κοινοβουλευτικά στελέχη το αποτέλεσμα αναμένεται να ανακοινωθεί αργά το απόγευμα ενώ τα δύο κόμματα μοιάζουν να συγκλίνουν σε μόλις 6 άρθρα με τον ΣΥΡΙΖΑ να στηρίζει τις προτάσεις της ΝΔ για τους στρατοδίκες και για το δικαίωμα της μειοψηφίας να συστήνει εξεταστικές επιτροπές.

Από την ψηφοφορία απείχαν οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ πλην του εισηγητή Ανδρέα Λοβέρδου ο οποίος ψήφισε εκφράζοντας μόνο αυτός την Κοινοβουλευτική Ομάδα σε μια προσπάθεια να μη συγκεντρώσει κανένα άρθρο 180.

Υπενθυμίζεται πως τα άρθρα τα οποία δεν θα συγκεντρώσουν τουλάχιστον 151 θετικές ψήφους θα απορριφθούν από σήμερα ενώ για να επιβεβαιωθεί το 180 σε αυτή τη Βουλή θα πρέπει το συγκεκριμένο άθροισμα να συγκεντρωθεί τόσο στη σημερινή ψηφοφορία όσο και σε αυτή που θα ακολουθήσει σε ένα μήνα.

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ