Κακλαμάνης: “Κόκκινη γραμμή” για τη ΝΔ η Συμφωνία των Πρεσπών

«Όποιος δεν ψηφίσει κατά της συμφωνίας των Πρεσπών δεν μπορεί να ευελπιστεί σε συνεργασία με τη ΝΔ είτε πριν είτε και μετά τις εκλογές. Είναι «κόκκινη γραμμή»» τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Νέα Σελίδα ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης και προσθέτει «έχουμε τα κοινοβουλευτικά «όπλα» που προβλέπουν το Σύνταγμα και ο κανονισμός της βουλής κατά τη συζήτηση και την ψηφοφορία για την επικύρωση αυτής της συμφωνίας. Θα τα εξαντλήσουμε όλα εάν χρειαστεί».

Αναφερόμενος στον χρόνο των εκλογών εκτιμά ότι ο κ. Τσίπρας «θέλει να πάει ως τον Σεπτέμβριο ώστε να εξαϋλώσει το Ποτάμι και το Κίνημα Αλλαγής και να κάνει τις εθνικές εκλογές με το δίλημμα Αριστερά – Δεξιά, πιστεύοντας ότι έτσι θα εγκλωβίσει τον ελληνικό λαό» και συμπληρώνει «το σχέδιό του μπορεί να ανατραπεί και οι εθνικές εκλογές να διεξαχθούν νωρίτερα μόνο σε μια περίπτωση: αν ο κ. Τσίπρας ολοκληρώσει την εντολή που έχει λάβει από τον κ. Τραμπ και την κυρία Μέρκελ, τόσο για τη συμφωνία των Πρεσπών όσο και για το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, ουσιαστικά θα έχει φέρει σε πέρας την αποστολή του και θα πάψει να είναι χρήσιμος σε Αμερικανούς και Γερμανούς».

Ο Νικήτας Κακλαμάνης υπογραμμίζει ότι το μεγάλο στοίχημα της ΝΔ είναι ισχυρή αυτοδυναμία και δηλώνει ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να εκλεγεί πρωθυπουργός χωρίς δεκανίκια, γιατί άλλο προσκαλώ σε συνεργασία κι άλλο παρακαλώ για την επίτευξη αυτοδυναμίας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ