Τσίπρας: Θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης αν δεν στηρίξει ο Καμμένος -ΤΩΡΑ

Μιλώντας για την κρίση στη συγκυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: “Δεν είναι η πρώτη φορά που σε ν/σ που φέρνει η κυβέρνηση ο κυβερνητικός εταίρος διαφωνεί. Δεν είναι σαν όλα τα άλλα, βέβαια, αλλά απέναντι στα εθνικά θέματα ο καθένας δικαιούται να παίρνει θέση. Ο κ. Καμμένος διαφέρει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο θέμα της ΠΓΔΜ γιατί και το 2007 είχε κρατήσει την ίδια στάση απέναντι στη γραμμή Καραμανλή για καμία αναφορά στον όρο “Μακεδονία”. Το ότι ο Πάνος Καμμένος λέει ότι δεν πρόκειται να ρίξει την κυβέρνηση ή να ψηφίσει μια πρόταση μομφής Μητσοτάκη, δείχνει ότι δεν υπάρχει καμία κυβερνητική κρίση. Πιστεύω ότι δεν θα άρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση. Αυτό θα του ζητήσω την Παρασκευή.

Πιστεύω ότι ο κ. Καμμένος δεν θα βοηθήσει τα σχέδια του Μητσοτάκη. Θα πάρει σαφή θέση και στάση στη συνάντηση που θα έχουμε την Παρασκευή και πιστεύω ότι ούτε αυτός ούτε κανείς από το κόμμα του θα αποσύρουν τη στήριξή τους στην κυβέρνηση Αν δεν το κάνει αυτό θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή” είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Open TV και πρόσθεσε:

“Δεν γνωρίζω αν θα έχω τις ψήφους για μια ψήφο εμπιστοσύνης. Ξέρω ότι το βάρος αυτό είναι μεγάλο για τον κυβερνητικό μου εταίρο και δεν θα το αναλάβει. Αν το κάνει και πει ότι δεν στηρίζει την κυβέρνηση θα πάμε στη Βουλή και θα μάθουμε αν έχουμε τις ψήφους. Η κ. Σπυράκη βγήκε και είπε ότι εξαγοράζουμε βουλευτές. Η ΝΔ είναι αυτή που πήρε 4 βουλευτές από άλλα κόμματα” και υπογράμμισε:

“Αν ο εταίρος μου άρει την εμπιστοσύνη του, πρώτα θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης και μετά θα φέρω τη συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ