Συγκινημένος ο Τσακαλώτος: Δυσκολεύτηκα, τσαλακώθηκα αλλά βγάλαμε τη χώρα από τα Μνημόνια

Βουλή, του Γιώργου Λυκουρέντζου

Με μια προσωπική αναφορά και τη συγκινησιακή φόρτιση να είναι έντονη ολοκλήρωσε ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος την ομιλία του εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης.

Aπαντώντας στην αναφορά του κ. Μητσοτάκη ότι ο κ. Τσίπρας είναι ο μακροβιότερος μνημονιακός Πρωθυπουργός ο κ. Τσακαλώτος είπε: “Είμαι ο μακροβιότερος Υπουργός Οικονομικών. Δυσκολεύτηκα, τσαλακώθηκα αλλά δεν με ενοχλεί. Θα με ενοχλούσε αν μαζί με τον Χουλιαράλκη, τον Αλεξιάδη και την Παπανάτσιου, τη διαπραγματευτική ομάδα , είναι ήρωας της διαπραγμάτευσης ο Δημήτρης Παπαγιαννάκος δεν είχαμε πάντα στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού μας τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων. Αυτό θα με ενοχλούσε. Αν τους πρώτους μήνες αποφασίζαμε ότι η πολιτική δεν μπορούσε να δώσει λύση και ψάχναμε έναν τεχνοκράτη. Θα με ενοχλούσε αν μετά από δύο χρόνια ζητούσα από τον Αλέξη να μου δώσει μια δουλειά σιγουράντζα. Τυχαίο το παράδειγμα, θα μπορούσα να του ζητήσω να είμαι διοικτηής της Τραπέζης της Ελλάδας” είπε αρχικά ο κ. Τσακαλώτος καταχειροκροτούμενος.

Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος είπε: “Θα με ενοχλούσε να δεν είχαμε βγάλει όλοι και οι ΑΝ.ΕΛ τη χώρα από το Μνημόνιο. Αλλά τη βγάλαμε. Είναι δύσκολο να εξηγήσει κανείς τις δυσκολίες που είχαμε. Το πόσο δύσκολο είναι να ξέρεις ότι είσαι σε μια διαπραγμάτευση και δεν παίζεις το δικό σου μέλλον αλλά παίζεις το μέλλον της κοινωνίας, όταν κάνεις συμβιβασμούς όπως κάναμε για τις συντάξεις. Πόση δουλειά χρειάστηκε για να αναστρέψουμε αυτό το πράγμα. Ο λαός δεν θα μας παινέψει για αυτό. Ο λαός ξεχνάει και κοιτάει μπροστά. Δικαιολογείται να μην τον ενδιαφέρει το παρελθόν αλλά το μέλλον. Είναι υποχρέωση όλων μας σταδιακά με λάθη αλλά με στοχοπροσήλωση να απαντήσουμε στο ερώτημα που θέτει η ιστορία. Τώρα και πριν από τις εκλογές”.

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ