Σπίρτζης: Να χτίσουμε γέφυρες που θα ενώνουν απέναντι στο φασισμό

Στην ανάγκη «να χτίσουμε γέφυρες που θα ενώνουν απέναντι στο φασισμό» αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης στις εκδηλώσεις για τα 76 χρόνια από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου.

Ο κ. Σπίρτζης εκπροσωπώντας την κυβέρνηση σημείωσε πως «χρειάζεται μια πολύ μεγάλη αλλά και συγχρόνως ενιαία προσπάθεια να μην ξαναζήσουμε την οικονομική κρίση του μεσοπολέμου» .

«Δεν πρέπει πλέον να επιτρέψουμε στις φασιστικές δυνάμεις στην Ευρώπη να αναπτυχθούν εκ νέου», πρόσθεσε.

Ο κ. Σπίρτζης υπογράμμισε την υποχρέωση όλου του πολιτικού φάσματος να σταματήσει ενέργειες που ζωντανεύουν τον φασισμό: «Ποτέ πια φασισμός» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης στο σύντομο χαιρετισμό του.

Επίσης, ο υπουργός Μεταφορών έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Βασίλη Πριόβολο, τον καπετάν Ερμή της αντίστασης, που όπως είπε «μας αποχαιρέτησε τον περασμένο Απρίλη» καταθέτοντας συγχρόνως το σεβασμό του στους αγωνιστές της εθνικής αντίστασης ενώ μιλώντας για τον καπετάν Ερμή τόνισε πως «είμαστε τυχεροί ως άνθρωποι που γνωρίσαμε αυτούς τους αγωνιστές».

Μετά το τέλος της εκδήλωσης ο Υπουργός Υποδομών κ. Χρήστος Σπίρτζης κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Άρη Βελουχιώτη στο κέντρο της Λαμίας ενώ επισκέφθηκε συγχρόνως και το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης που βρίσκεται στο Δημαρχείο της Λαμίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ