Κουτσούμπας: Ο Τσίπρας τώρα αναλαμβάνει να αναπαλαιώσει το σάπιο αστικό πολιτικό σύστημα

“Το παιχνιδάκι που παίζει η κυβέρνηση με το «κόβονται» – «δεν κόβονται» οι συντάξεις και τα προσχέδια του προϋπολογισμού, είναι το γνωστό παιχνιδάκι “τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου”. Όμως οι συνταξιούχοι δεν είναι μικρά παιδιά να τους κοροϊδεύεις. Ξέρουν πολύ καλά τι έχουν χάσει όλα αυτά τα χρόνια και με τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ξέρουν πολύ καλά πόσα τους έχουν κλέψει -γιατί για κλοπή πρόκειται- από όλα όσα με κόπους πλήρωσαν στα χρόνια της εργασίας τους”, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Ηράκλειο.

Όπως εκτίμησε ο κ. Κουτσούμπας, “σε κάθε περίπτωση τα παζάρια της κυβέρνησης με τα επιτελεία της Κομισιόν, τα οποία θέτουν στο λαό το «δίλημμα» από ποια τσέπη θα συνεχίσει να του τα παίρνει, για να ανακάμψει το κεφάλαιο, έχουν έναν απαράβατο όρο: Να μην κινδυνεύσουν τα «ματωμένα» πρωτογενή πλεονάσματα και οι άλλοι αντιλαϊκοί όροι που περιγράφουν τα μνημόνια|”, τονίζοντας ότι “τα μόνα βέβαια “αντίμετρα” που παραμένουν άθιχτα, είναι τα μέτρα για την ενίσχυση των επιχειρηματικών κερδών, όπως η μείωση της φορολογίας για τους ομίλους και η επιδότησή τους μέχρι και 100% των ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη νέων εργαζομένων! Αυτά είναι τα μέτρα που θα φέρει για ψήφιση η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Για αυτά τα μέτρα εγκαλεί τη ΝΔ, αν θα τα ψηφίσει.Εννοείται πως η ΝΔ και με τα δύο χέρια θα ψηφίσει τα μέτρα ελάφρυνσης του κεφαλαίου, άλλωστε πολλά απ΄ αυτά είναι και δικές της προτάσεις”.

“Κι αν σήμερα, όπως λέει ο κ. Τσίπρας, το μέτρο της μείωσης των συντάξεων είναι αχρείαστο, αύριο -αν το απαιτούν οι δημοσιονομικοί στόχοι- θα είναι χρήσιμο. Ακόμα κι αν δεν εφαρμοστεί την επόμενη χρονιά, το μέτρο θα συνεχίσει να κρέμεται “σαν δαμόκλειος σπάθη” πάνω από τα κεφάλια των συνταξιούχων”, πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ σημείωσε ότι “οι γονυκλισίες του κ. Τσίπρα, μπροστά στην αμαρτωλή γερμανική σοσιαλδημοκρατία σήμερα από το Βερολίνο, είναι αποκαλυπτικές. Όχι μόνο δείχνουν την πλήρη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τον θανάσιμο εναγκαλισμό του με τους συνεργάτες της Μέρκελ, όλους αυτούς δηλαδή που με τις πολιτικές τους θεριεύουν την ακροδεξιά και τον φασισμό”.

Αναφερόμενος στην συνταγματική αναθεώρηση, ο κ Κουτσούμπας τόνισε ότι “είναι άλλη μια “δουλειά” που έχει αναλάβει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου και την εδραίωση της εξουσίας του. Πέρα από τη “δικαίωση” των μνημονίων, ο κ. Τσίπρας τώρα αναλαμβάνει να αναπαλαιώσει το σάπιο αστικό πολιτικό σύστημα, απέναντι στο οποίο υπάρχει έντονη λαϊκή δυσαρέσκεια”.

“Όλα τα υπόλοιπα, για την εμβάθυνση της δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας που επιστρατεύει, για να σερβίρει την πρότασή του, είναι απλώς το περιτύλιγμα, που όμως δεν μπορεί να κρύψει το αντιδραστικό περιεχόμενο συνολικά του Συντάγματος, το οποίο στο πλαίσιο της σημερινής εξουσίας του κεφαλαίου, ούτε προοδευτικό ούτε δημοκρατικό μπορεί να γίνει. Το περιεχόμενο της συνταγματικής αναθεώρησης το ομολόγησε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας. Επιδιώκουν μονιμότερες, σταθερά αντιλαϊκές, αστικές κυβερνήσεις συνεργασίας. Όχι μόνο για να μοιράζεται σε περισσότερα από ένα αστικά κόμματα η ευθύνη της αντιλαϊκής πολιτικής -πράγμα που μπορούν να το εξασφαλίσουν και με την απλή αναλογική- αλλά και για να μπορεί αυτή να υλοποιείται απρόσκοπτα χωρίς εμπόδια, κενά και παρεμβολές. Αυτό επιδιώκουν με την πρότασή τους για την εκλογή του ΠτΔ και τη λεγόμενη εποικοδομητική ψήφο δυσπιστίας”, πρόσθεσε.

Ωστόσο, ο κ. Κουτσούμπας εκτίμησε ότι “είναι τόσο «προοδευτικές» και «καινοτόμες» οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την συνταγματική αναθεώρηση, που δεν τολμούν καν να ψελλίσουν το διαχωρισμό κράτους – εκκλησίας, ο οποίος καθόλου δεν εμποδίζει την άσκηση του θρησκευτικού δικαιώματος, την θρησκευτική πίστη. Μιλάμε για ένα αναγκαίο υπερώριμο αίτημα που δεν είναι καμιά επαναστατική αλλαγή. Ένας αστικός εκσυγχρονισμός είναι, ο οποίος μάλιστα έχει θεσμοθετηθεί σε άλλες χώρες από την εποχή της Γαλλικής Επανάστασης”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ