• Ο Βρούτσης για τους εταίρους

  6:32 μμ, Τρίτη 10 Ιουλ 2012 6:32 μμ, Τρίτη 10 Ιουλ 2012

  Ξεκίνησε σήμερα στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας ο διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους για τα θέματα της εργασίας. Ο υπουργός κ. Ιωάννης Βρούτσης και ο νέος υφυπουργός κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκαν διαδοχικά με τα προεδρεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΣΕ) καθώς και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

  Μετά το τέλος των συναντήσεων ο υπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

  «Καλέσαμε σε διάλογο τους κοινωνικούς εταίρους, έχοντας πλήρη συνείδηση του ασφυκτικού περιβάλλοντος που έχει δημιουργήσει η παρατεταμένη ύφεση στην ελληνική οικονομία.

  Η πολύ υψηλή ανεργία που πλήττει ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους, τα χαμηλά επίπεδα ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και η συρρίκνωση του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων διαμορφώ¬νουν μια ιδιαίτερα επώδυνη πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που απαιτεί την ανάληψη ευθυνών από όλους μας.

  Από την πλευρά μας είμαστε διατεθειμένοι να προωθήσουμε έναν ειλικρινή διάλογο, στη βάση της προγραμματικής σύγκλισης των αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας αλλά και των υποχρεώσεων της χώρας.

  Σε αυτόν το διάλογο, ζητάμε από τους κοινωνικούς εταίρους, την ενεργό συμμετοχή τους για την εύρεση νέων, αποτελεσματικών και κοινά αποδεκτών λύσεων.

  Η δική μας προσέγγιση έχει τίτλο τρεις λέξεις, τρεις έννοιες: Ισορροπία, Νομιμότητα, Δικαιοσύνη.

  Σήμερα απαιτούνται κατά την άποψή μας νέες κοινωνικές συμφωνίες που θα αποκαταστήσουν την ισορροπία και την αποτελεσματικότητα στην αγορά εργασίας. Εκεί θα επικεντρώσουμε όλες τις προσπάθειές μας».

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα