Κατρούγκαλος στον ΑΝΤ1: Τεστ για τις ελληνοαλβανικές σχέσεις η υπόθεση του Κωνσταντίνου Κατσίφα – ΒΙΝΤΕΟ

Στη δολοφονία του ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, τονίζοντας ότι η Αθήνα επισημαίνει ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία για να ριχτεί άπλετο φως στην υπόθεση. Όπως επεσήμανε υπάρχει ανάγκη τήρησης του καλού επιπέδου των σχέσεων των δύο χωρών.

Σχολιάζοντας την προκλητική ανάρτηση του Έντι Ράμα, είπε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών πρέπει να συντηρούνται και από τις δύο πλευρές σε καλό επίπεδο, λέγοντας ότι η έκβαση της έρευνας και της υπόθεσης του Κωνσταντίνου Κατσίφα αποτελεί ένα τεστ στην προσπάθεια βελτίωσης των ελληνοαλβανικών σχέσεων.Όσον αφορά στην εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα με αιχμή τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Κυπριακή ΑΟΖ, σημείωσε: «Η διαφορά μας με τους Τούρκους έγκειται στον τρόπο με τον οποίο επιλύονται οι διεθνείς διαφορές. Εμείς επιλέγουμε το διεθνές δίκαιο. Δεν είναι τυχαίο ότι εμείς έχουν επιλέξει το Δίκαιο της Θάλασσας, έχουμε υποστηρίξει την βούληση της Κύπρου να αναθέσει σε μεγάλες εταιρείες, που προφανώς έχουν και την στήριξη των χωρών τους την έρευνα στην ΑΟΖ».

Και πρόσθεσε: «Από την άλλη πλευρά έχουμε έναν βερμπαλισμό» υπογραμμίζοντας ότι αυτήν την ώρα η Τουρκία επιχειρεί επαναπροσέγγιση με τη Δύση, λόγω των οικονομικών δυσκολιών που περνά, χαρακτηρίζοντας τυχοδιωκτισμό μια πιθανή ανακίνηση θεμάτων για το Αιγαίο και την ΑΟΖ, επισημαίνοντας ότι η βελτίωση των σχέσεων της Τουρκίας με την Ευρώπη «περνά από την Ελλάδα».

Σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό, ο Γιώργος Κατρούγκαλος είπε ότι όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στα Σκόπια για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, κάτι που αναμένεται στο τέλος του έτους στην FYROM, αμέσως μετά θα γίνει η κύρωση της Συμφωνίας από την Ελλάδα.

Μάλιστα, προσδιόρισε κάτι τέτοιο να γίνει το αργότερο έως τον Μάρτιο, αποκλείοντας το ενδεχόμενο αμέσως μετά να γίνουν εθνικές εκλογές.

Πηγή: ant1news.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ