• Κουτσούμπας για Παπαντωνίου: Είναι απόφαση της δικαιοσύνης

  5:14 πμ, Πέμπτη 25 Οκτ 2018 5:14 πμ, Πέμπτη 25 Οκτ 2018

  Την προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του, Σταυρούλας Κουράκου, σχολίασε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος σήμερα επισκέπτεται την Πάτρα όπου θα απευθύνει ομιλία σε εκδήλωση - σύσκεψη των οργανώσεων Αχαΐας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

  Όπως τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, «είναι απόφαση της δικαιοσύνης. Νομίζουμε ότι πρέπει κάθε υπόθεση που έρχεται στη δικαιοσύνη να ερευνάται σε βάθος και να καταλήγει η δικαιοσύνη για τις συγκεκριμένες ποινικές ευθύνες. Βεβαίως, τα πολιτικά πρόσωπα, έχουν κυρίως πολιτικές ευθύνες. Θα θέλαμε όμως να εκφράσουμε ταυτόχρονα και μια επιφύλαξη, διότι πάντα στέλνεται στα δικαστήρια ή στη φυλακή ένα μεμονωμένο άτομο, όπου επικεντρώνονται εκεί όλα τα φώτα της δημοσιότητας και των μέσων ενημέρωσης, αλλά στην ουσία η διαφθορά, η σαπίλα, ο χρηματισμός του πολιτικού συστήματος καλά κρατεί χρόνια τώρα και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις και με τη σημερινή κυβέρνηση».

  Σε δηλώσεις σχετικά με τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης αλλά και τις έρευνες για υδρογονάθρακες, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Καταρχήν είναι το μεγάλο ζήτημα των αντιθέσεων και των ανταγωνισμών ισχυρών ιμπεριαλιστικών κέντρων στην περιοχή, στους οποίους εμπλέκεται και η ελληνική κυβέρνηση, με την πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Οι αντιθέσεις αφορούν τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, την Ε.Ε, την Κίνα και, βεβαίως, την Τουρκία και άλλες μεγάλες δυνάμεις της περιοχής. Υπάρχει η απειλή εκ μέρους της τουρκικής αστικής τάξης για το Αιγαίο, για την αιγιαλίτιδα ζώνη, τη δυνατότητα, δηλαδή, και το δικαίωμα, που έχει η Ελλάδα, επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια, και, βεβαίως, το μεγάλο ζήτημα των υδρογονανθράκων και των προβλημάτων που αφορούν αυτό και τη μοιρασιά της πίτας στην περιοχή. Με το "Μπαρμπαρός" να σουλατσάρει συνεχώς και μια σειρά τέτοια ζητήματα, τα οποία είναι πολύ ανησυχητικά για τον ελληνικό λαό, για τη νεολαία, συνολικότερα για τους λαούς της περιοχής. Αυτά τα ζητήματα θα θέσουμε και θα συζητήσουμε».

  Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ξεκίνησε την επίσκεψή του στην Πάτρα από την επιχείρηση ΙΝΤΡΑΚΟΜ, όπου συναντήθηκε με το ΔΣ του τοπικού παραρτήματος του πανελλαδικού σωματείου των εργαζομένων, μίλησε στους εργαζόμενους, ενώ συναντήθηκε και με την τοπική διεύθυνση.

  Στη συνέχεια, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ επισκέφθηκε το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας και συναντήθηκε με τα μέλη της διοίκησης.

  Σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση, τόνισε ότι «στηρίζουμε την εκλεγμένη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, η οποία είναι η νόμιμη διοίκηση και η προσπάθειά της για ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος στην Πάτρα μπορεί να στεφθεί από επιτυχία».

  Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, ότι «οι εργαζόμενοι πρέπει να συσπειρωθούν γύρω απ' τη διοίκηση, να παλέψουν για τα προβλήματα, για την ανακούφιση των εργαζομένων γύρω από μια σειρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στους εργασιακούς χώρους».

  Πηγή: ΑΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα