Στην κοιλάδα του Αχελώου για την ανακατασκευή της ιστορικής Γέφυρας Κοράκου ο Χρήστος Σπίρτζης

Εκδήλωση για την ιστορική Γέφυρα Κοράκου στην Κοιλάδα του Αχελώου, θα πραγματοποιηθεί στις 21 Οκτωβρίου, με αφορμή το «2018 Έτος Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς». Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος θα αναφερθεί στις προοπτικές αναστήλωσης της ιστορικής Γέφυρας Κοράκου.

Πρόσφατα ο κ. Σπίρτζης, κατά την υπογραφή της σύμβασης και την εγκατάσταση του αναδόχου για το έργο «Στερέωση, Αποκατάσταση, Αναστήλωση, Ανάδειξη Γέφυρας Αράχθου στην Πλάκα, είχε δηλώσει ότι «Μετά το γεφύρι της Πλάκας, έχουμε πολλή δουλειά για να ξανακτίσουμε ένα γεφύρι, που δεν έπεσε το 2015, την πρώτη ημέρα της κυβέρνησης, αλλά που έπεσε πολλές δεκαετίες πριν. Είναι το γεφύρι του Κοράκου. Άρα, έχουμε πολλή δουλειά και για τη χώρα και την πολιτιστική της κληρονομιά, για τις ιστορικές μνήμες που έχουν όλα αυτά τα μνημεία».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί βίντεο με δηλώσεις στήριξης προσωπικοτήτων από την Ευρώπη, μεταξύ αυτών και του νυν Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, για την ανακατασκευή της Γέφυρας Κοράκου.

Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη της Ομάδας του S&D στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θα πραγματοποιηθεί δίπλα από τα απομεινάρια της Γέφυρας Κοράκου στην Κοιλάδα του Αχελώου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ