Παυλόπουλος: Η κοινωνία πρέπει να ευαισθητοποιηθεί για τις ανάγκες των τυφλών συμπολιτών μας

Τον «Φάρο Τυφλών» στην Καλλιθέα επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος όπου υπογράμμισε τη στήριξη στους τυφλούς συνανθρώπους μας . Επίσης, επεσήμανε την ανάγκη ευαισθητοποίησης της κοινωνίας ως προς τις ανάγκες των τυφλών συμπολιτών μας.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος συνεχάρη τον «Φάρο Τυφλών» για την αποτελεσματική λειτουργία του, από το 1946 και για την τεράστια προσφορά του καθώς “βοηθάτε τον τυφλό συνάνθρωπο, να βλέπει καλύτερα -ιδίως σε δύσκολους καιρούς- με τα μάτια της ψυχής, με τα μάτια της καρδιάς, για να μπορεί -και με τα μέσα της τεχνολογίας, που έχουμε σήμερα- να δημιουργήσει ο ίδιος, να υπερασπισθεί την αξία του, ως Ανθρώπου, να αναπτύξει την προσωπικότητά του. Και έτσι και ο ίδιος να συμβάλει, να προσφέρει, αυτό που μπορεί στο κοινωνικό σύνολο”.

Στη συνέχεια υπογράμμισε την έννοια της ισότητας λέγοντας πως “η ουσία της Ισότητας, αν την δούμε στη βάση της, είναι η ισότητα στην αφετηρία, ισότητα στις ευκαιρίες. Αν δεν δώσουμε σε καθένα την δυνατότητα να ξεκινάει από την ίδια αφετηρία με τους άλλους, τότε από εκεί και πέρα δεν τον αφήνουμε να παρουσιάσει αυτά που μπορεί και στην ουσία δεν σεβόμαστε ούτε την αξία του, ούτε την προσωπικότητά του.

Αυτή είναι η μεγάλη συμβολή του «Φάρου Τυφλών». Βοηθάει τον τυφλό συνάνθρωπο -όσο αυτό είναι δυνατόν, γι΄ αυτό τόνισα και την συνεισφορά της σύγχρονης τεχνολογίας- κι αυτός να ξεκινάει από την ίδια βάση με άλλους, για να αναπτύξει τεράστιες ικανότητες”.

Επίσης, σημείωσε τι έχουν δώσει τυφλοί συνάνθρωποι μας στο κοινωνικό σύνολο, και τι μπορούν να δώσουν ακόμα. Όπως είπε χαρακτηριστικά “πρέπει να ζητάμε συγγνώμη, διαρκώς, για το πόσοι άνθρωποι, πόσοι τυφλοί στο παρελθόν χάθηκαν, προσωπικότητες, και δεν μπόρεσαν να προσφέρουν αυτό που θα ήταν δυνατόν να προσφέρουν, ακριβώς επειδή δεν τους δόθηκε αυτή η δυνατότητα. Γι΄ αυτή την ενεργό παρουσία σας στην ελληνική κοινωνία, κοντά σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, σας συγχαίρω” και εξέφρασε τη στήριξή του: “Είμαστε όλοι εδώ για να σας πούμε ότι θα είμαστε κοντά σας, πέρα και έξω από κόμματα, πέρα και έξω από οποιεσδήποτε διαφορές, όλοι μαζί γιατί το αξίζετε. Κι εγώ μαζί με όλους εκείνους, οι οποίοι έχουν την ευθύνη να παίρνουν αποφάσεις, θα είμαι κοντά σας και ελπίζω να μου δοθεί ξανά η ευκαιρία να βρεθώ εδώ”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ