Ποιος είναι ο Στάθης Γιαννακίδης, νέος υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης

Ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Γιαννακίδης, είναι το νέο πρόσωπο στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.Ο κ. Γιαννακίδης γεννήθηκε το 1985 στην Καβάλα. Είναι οικονομολόγος, απόφοιτος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Το 2015 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής. Κατά τη ΙΣΤ΄ Κοινοβουλευτική περίοδο διετέλεσε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων καθώς και γραμματέας της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής αλλά και της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής του απολογισμού και του γενικού ισολογισμού του Κράτους και ελέγχου της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Κράτους.

Κατά την τελευταία Κοινοβουλευτική περίοδο συμμετείχε στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. Παράλληλα, παραμένει γραμματέας της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής του απολογισμού και του γενικού ισολογισμού του Κράτους και ελέγχου της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Κράτους.

Διετέλεσε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας Συνασπισμού, Γραμματέας της Νεολαίας Συνασπισμού Κομοτηνής καθώς και μέλος της Γραμματείας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης. Μέλος του συνδυασμού Συνεργασία Αριστερών Οικονομολόγων στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος. Δραστηριοποιήθηκε ενεργά στο Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ.

Ο κ. Γιαννακίδης είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.

Σημειώνεται ότι από το οικονομικό επιτελείο αποχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, που έγινε υπουργός Εσωτερικών, ενώ ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, αναβαθμίσθηκε σε αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας. Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης παρέμεινε ο Γιάννης Δραγασάκης.Χωρίς αλλαγές παρέμειναν τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ