Κυρανάκης: Παράλογα τα μνημονιακά μέτρα που έχει ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ – Θα διαπραγματευτούμε τον στόχο του 3,5 % να πάει στο 2%

“Είναι παράλογα τα μνημονιακά μέτρα που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, οι δεσμεύσεις που μας έχει βάλει για τους στόχους μας πάνε πολύ μακριά. Δεν μπορεί κανένας να ζητά από την Ελλάδα να έχει ανάπτυξη συνεχόμενη για τέσσερις δεκαετίες”, είπε στον Real fm 97.8 o αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κώστας Κυρανάκης επισημαίνοντας πως ”τους στόχους του 3,5 % θα τους διαπραγματευτούμε προς τα κάτω, να πάει στο 2%”.

“Αν μπορείς να φέρεις πολιτικές που αυξάνουν το ΑΕΠ, φέρνουν ανάπτυξη, τότε οι εταίροι θα είναι πολύ πιο δεκτικοί στο να μειωθούν οι στόχοι και το πλεόνασμα. Αρχικά, μειώνοντας τους φόρους θα έρθουν επενδύσεις, φέρνοντας επενδύσεις θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας”, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν βγήκε η χώρα βγήκε από τα μνημόνια, ο κ. Κυρανάκης απάντησε ότι “από τα μνημόνια βγήκαν μόνο οι εταίροι, οι οποίοι δεν έχουν υποχρέωση να μας δίνουν φθηνό χρήμα, να μας δίνουν δάνεια που θα καλούμαστε να αποπληρώνουμε με πολύ χαμηλό επιτόκιο. Πλέον, είμαστε μόνοι μας , πρέπει να δανειζόμαστε από τις αγορές με υψηλό επιτόκιο διότι οι επενδυτές δεν δείχνουν κανένα ενδιαφέρον να επενδύσουν στο δεκαετές ομόλογο”.

“Οι εταίροι θέλουν τα χρήματά τους πίσω . Γι’ αυτό λέμε έχουν φύγει εκείνοι από το μνημόνιο, δεν έχουν εκείνοι υποχρέωση να μας δανείσουν. Εμείς έχουμε υποχρέωση σε κάποιους στόχους και να αποπληρώσουμε τα δάνειά μας”, εκτίμησε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Αναφορικά με το νόμο Κατρούγκαλου, ο κ. Κυρανάκης υποστήριξε ότι η ΝΔ ”όχι μόνο θα καταργήσει το Νόμο Κατρούγκαλου που έχει φέρει αχρείαστες περικοπές στις συντάξεις, μία εντελώς λάθος λογική, τιμωρητική λογική για τους εργαζομένους. Θα το αλλάξουμε γιατί αυτό επιτάσσει το δικό μας σχέδιο για να αυξήσουμε το ΑΕΠ”.

Παράλληλα, ο κ. Κυρανάκης χαρακτήρισε ”κοροϊδία΄” και ”επικοινωνιακό τέχνασμα” την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 20 ευρώ. ” Η κυβέρνηση οφείλει να μας πει πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός. Η αύξηση που υποσχέθηκε ο κ. Τσίπρας για κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει. Αν μιλάμε για 20 ευρώ αύξηση, μιλάμε για κοροϊδία, μιλάμε για επικοινωνιακό τέχνασμα. Το να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές και να πει ότι αυξάνω κατά 20 ευρώ τον κατώτατο μισθό νομοθετώντας ουσιαστικά ένα μέτρο για την επόμενη κυβέρνηση, δεν έχει κανένα νόημα. “, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κυρανάκης τονίζοντας “σημασία για εμάς έχει να δημιουργήσουμε πολιτικές win win μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών. Η ΝΔ είναι υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού. Οι μισθοί θα αυξηθούν αν μειωθούν οι εισφορές και οι φόροι και με την αύξηση του ΑΕΠ. Οι αγορές ξέρουν ότι θα υπάρξει αλλαγή κυβέρνησης. Μόνο αν δουν πολιτικές που αυξάνουν το ΑΕΠ θα βάλλουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα”.

“Η κυβέρνηση όποιο φορολογικό, εργασιακό μέτρο και να νομοθετήσει στη ΔΕΘ, θα πάει για τον προϋπολογισμό του 2019. Το 2019 θα έχουμε μία άλλη κυβέρνηση. Φανταστείτε τι θα υποσχεθεί ο κ. Τσίπρας τώρα που ξέρει ότι δεν θα κυβερνήσει σε σχέση με το 2014 που υποσχέθηκε τόσα πράγματα, γνωρίζοντας ότι θα κυβερνήσει. Για να ξέρουμε και τι ψέμματα θα ακούσουμε”, κατέληξε λέγοντας ο κ. Κυρανάκης.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ