Καμμένος: Δεν θυμάμαι σε άλλες κρίσεις να αναλαμβάνει ο Πρωθυπουργός την πολιτική ευθύνη

Η πολιτική αντιπαράθεση πάνω στους νεκρούς δεν ωφελεί κανέναν, ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα. «Υπάρχουν οι υπηρεσίες, οι διαδικασίες, τα σχέδια εν ευθέτω χρόνο να εξετάσουμε όλοι το τι πράξαμε το πώς το πράξαμε και αν χρειαστεί να αποδοθούν ευθύνες, να αποδοθούν ευθύνες» σημείωσε.

Σχετικά με τη στάση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Καμμένος δήλωσε: «Δεν θυμάμαι σε άλλες κρίσεις να αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός την πολιτική ευθύνη. Το πιο εύκολο είναι σε μία τέτοια κρίση κάποιος να κρυφτεί και να μην εμφανιστεί. Ο πρωθυπουργός ήταν εκεί και η στάση του ήταν συνεπής. O πρωθυπουργός δεν απέδωσε τις ευθύνες τον στρατηγό άνεμο. Ήταν εκεί, παραμένει εδώ, το πρωί επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές και νομίζω πως αυτό είναι υπεύθυνη στάση. Εγώ θα ήθελα να ζητήσω και από την αντιπολίτευση να δούμε αυτήν την τραγωδία σαν Έλληνες, να αποδοθούν ευθύνες αν υπάρχουν, αλλά από κει και περά να σταθούμε στο πλευρό αυτών που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους».

«Θέλω, όμως, να σας διαβεβαιώσω πως στο θέμα της πολιτικής ευθύνης, να σας πω δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως όλοι μας, από τη θέση που έχουμε και την ευθύνη που φέρει ο καθένας με την εμπλοκή του στην τεράστια αυτή τραγωδία, βεβαίως και ψάχνει να βρει τι καλύτερο μπορούσε να κάνει. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, όλοι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει κάτι καλύτερο» πρόσθεσε.

Για τη διαφωνία που είχε με κάτοικο της περιοχής Μάτι, ο οποίος ισχυρίστηκε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν ήταν παρούσες στην περιοχή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε: «Επειδή με προβλημάτισαν όσα μου είπε ο πολίτης, ζήτησα επιχειρησιακή εικόνα από όλα τα μέσα. Είναι αλήθεια πως στην περιοχή, στο Κόκκινο Λιμανάκι, εκεί δηλαδή που μας είπαν πως δεν είδαν μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων, με τις συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη τη στιγμή, πράγματι, μέσα του Πολεμικού Ναυτικού δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν. Τα μέσα, όμως, όπως φαίνεται και από τις εικόνες, επιχειρούσαν και διέσωσαν πολίτες μετά τη ζώνη του ενός μιλίου που επιχειρούσε το Λιμενικό Σώμα. Όσον αφορά τα ελικόπτερα, αυτά δεν σταμάτησαν να πετάνε. Τα διαθέσιμα δύο ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού, με κατευθύνσεις από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Λιμενικού Σώματος, πετούσαν συνεχώς και φώτιζαν την περιοχή το ένα μετά το άλλο. Ο κάτοικος είχε δίκιο στην αρχή, γιατί έλεγε πως τις απογευματινές ώρες δεν είδα κανέναν. Όντως, δεν ήμασταν εκεί τις απογευματινές ώρες, το ελικόπτερο άρχισε να πετάει μόλις σκοτείνιασε».

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι αποφασίστηκε όλα τα ελαφρά εναέρια μέσα, επανδρωμένα και μη, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Στρατού Ξηράς, να πραγματοποιούν εναέριες περιπολίες σε όλη την Ελλάδα για την πρόληψη πυρκαγιών. Επιπλέον, δόθηκαν καύσιμα στις αερολέσχες προκειμένου να συμμετέχουν και τα δικά τους αεροπλάνα σε αυτές τις προγραμματισμένες περιπολίες.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, προτεραιότητα για τις Ένοπλες Δυνάμεις είναι η αντιπλημμυρική θωράκιση των πληγέντων περιοχών, που έχει ήδη ξεκινήσει με τα έργα που κάνει η Μονάδα Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ) στην περιοχή, σε συνεννόηση, πάντα, με τους αρμόδιους δήμους και υπηρεσίες.

Τέλος, ο κ. Καμμένος επισήμανε ότι συμφωνεί με την κατεδάφιση αυθαιρέτων, υπογραμμίζοντας: «… θα ήθελα πάρα πολύ αυτό να γίνει με πλήρη συναίνεση όλων. Να καταλάβουν ότι όταν υπάρχουν κάποιες διαδικασίες, κάποιο νόμοι, που προβλέπουν δρόμους διαφυγής προς τη θάλασσα, δεν είναι σχέδια επί χαρτού. Αφορούν την ασφάλεια όλων των πολιτών. Και αν ζητηθεί η συνδρομή των Ένοπλων Δυνάμεων σε αυτό το κομμάτι είμαστε διαθέσιμοι να το κάνουμε».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ