• Αντιπαράθεση ΥΠΟΙΚ και ΝΔ για τις αυξήσεις των μισθών στις ΔΕΚΟ

  7:58 μμ, Πέμπτη 26 Ιουλ 2018 7:58 μμ, Πέμπτη 26 Ιουλ 2018

  Αντιπαράθεση του υπουργείου Οικονομικών με τη ΝΔ προκάλεσε διάταξη του ΥΠΟΙΚ που κατατέθηκε στη Βουλή για να αποσυρθεί στη συνέχεια, η οποία προέβλεπε αύξηση των αποδοχών των επικεφαλής Δημοσίων Επιχειρήσεων που οι μετοχές τους έχουν μεταβιβαστεί στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων (Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, ΕΕΣΤΥ).

  Με ανακοίνωσή της, η ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχείρησε να αυξήσει τις αποδοχές των διορισμένων από την ίδια επικεφαλής των ΔΕΚΟ, την ώρα που οι Έλληνες θρηνούν τους νεκρούς τους και χαρακτήρισε την απόσυρση της τροπολογίας, εν μέσω κατακραυγής από την Αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ, ως ομολογία ενοχής.

  Το υπουργείο Οικονομικών απάντησε με ανακοίνωσή του, ότι η ΝΔ ψεύδεται και εκμεταλλεύεται τον πόνο του ελληνικού λαού για ένα άσχετο θέμα. Επί της ουσίας του θέματος, ανέφερε ότι το Υπερταμείο επιλέγει τις διοικήσεις των επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν περάσει σε αυτό και ότι το ίδιο ζήτησε «μεγαλύτερη ευελιξία στον μισθό συγκεκριμένων μεγάλων επιχειρήσεων, για να βρεθούν άνθρωποι που θα αναλάβουν τη μεγάλη ευθύνη αναδιάρθρωσης επιχειρήσεων τις οποίες για χρόνια ΠΑΣΟΚ - ΝΔ εκμεταλλεύονταν με το χειρότερο πελατειακό τρόπο».

  Επίθεση στην κυβέρνηση για τη διάταξη έκανε και το ΚΚΕ, που ανέφερε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σπάει το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ ξετσιπωσιάς.

  Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών

  Κανένα ψέμα, ούτε ως προς το timing ούτε ως προς το μέγεθος, δεν απαγορεύεται για τη ΝΔ, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους μικροπολιτικούς της στόχους.

  Ως προς τη χρονική στιγμή, η ΝΔ εκμεταλλεύεται τον πόνο του ελληνικού λαού σε σχέση με ένα άσχετο θέμα.

  Ως προς το μέγεθος, η ΝΔ γνωρίζει, αλλά αποκρύπτει ότι:

  α) Πολλές ΔΕΚΟ έχουν περάσει στην Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ).

  β) Η ΕΕΣΥΠ αξιολογεί και επιλέγει τις διοικήσεις των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, όχι η κυβέρνηση.

  γ) Το αίτημα για ευελιξία στο μισθό σε συγκεκριμένες μεγάλες επιχειρήσεις (άνω των 3.000 εργαζομένων ή με τζίρο πάνω από 100 εκ. ευρώ) έρχεται από την ΕΕΣΥΠ ακριβώς για να βρεθούν άνθρωποι που θα αναλάβουν τη μεγάλη ευθύνη αναδιάρθρωσης επιχειρήσεων τις οποίες για χρόνια ΠΑΣΟΚ - ΝΔ εκμεταλλεύονταν με το χειρότερο πελατειακό τρόπο.

  Η ανακοίνωση της ΝΔ

  «Την ώρα που οι Έλληνες θρηνούν τους νεκρούς τους, η Κυβέρνηση επιχείρησε να αυξήσει τις αποδοχές των, διορισμένων από την ίδια, επικεφαλής των ΔΕΚΟ έως και 2850 ευρώ.

  Η απόσυρση της τροπολογίας, εν μέσω κατακραυγής από την αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ, είναι ομολογία ενοχής.

  Η δε κατάθεση της, επιβεβαιώνει ότι ακόμη και αυτές τις στιγμές, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ νοιάζονται μόνο για τον κομματικό στρατό τους. Ντροπή!».

  Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

  Η κυβέρνηση, με τροπολογία της τελευταίας στιγμής, δίνει προκλητικές αυξήσεις στα διευθυντικά στελέχη των ΔΕΚΟ για να εφαρμόζουν την αντιλαϊκή πολιτική, τη στιγμή που τα λαϊκά στρώματα στερούνται στοιχειώδεις υποδομές για την ασφάλεια ακόμη και της ζωής τους.

  Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σπάει το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ ξετσιπωσιάς.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα