• Λεβέντης: Πολιτικά παιχνίδια πίσω από την κατάτμηση της Β' Αθηνών - ΒΙΝΤΕΟ

  6:32 μμ, Πέμπτη 12 Ιουλ 2018 6:32 μμ, Πέμπτη 12 Ιουλ 2018

  Ο Βασίλης Λεβέντης μιλώντας από το βήμα της Βουλής κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι με το ένα χέρι φέρνει την απλή αναλογική στην τοπική αυτοδιοίκηση και με το άλλο την παίρνει πίσω, αφού όπως εξήγησε το Νομοσχέδιο προβλέπει για την εκλογή των νέων δημάρχων και περιφερειαρχών το σύστημα «νοκ-αόυτ».

  Το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης είναι ένα έκτρωμα όπως το χαρακτήρισε ο κ. Λεβέντης και κάλεσε τον παριστάμενο Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη να καταργήσει την δεύτερη Κυριακή. Μάλιστα όπως αποκάλυψε ο κ. Λεβέντης, στο πρόσφατο συνέδριο της ΚΕΔΕ, ο κ. Σκουρλέτης του είχε εκμυστηρευτεί ότι η απλή αναλογική δεν έχει δυο Κυριακές.

  Όσον αφορά το θέμα της κατάτμησης της Β΄ εκλογικής περιφέρειας Αθηνών, ο κ. Λεβέντης δήλωσε πως το κόμμα του δεν μπορεί να την υπερψηφίσει διότι πίσω από αυτή την κίνηση κρύβονται πολιτικά παιχνίδια. Ο κ. Λεβέντης είπε μάλιστα ότι με το σπάσιμο της Β΄ Αθηνών δεν καταπολεμάται η διαφθορά και κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι με αυτή την πρόταση εξυπηρετεί κομματικούς σκοπούς του ΠΑΣΟΚ. Υπενθύμισε μάλιστα ότι εάν η κ. Γεννηματά είχε ψηφίσει την απλή αναλογική, το πολιτικό σύστημα θα είχε πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στην αλαζονεία του κ. Μητσοτάκη να γίνει Πρωθυπουργός.

  Σχετικά με την συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Λεβέντης ανέβασε κατακόρυφα τους τόνους λέγοντας ότι αποτελεί ντροπή για την χώρα να δηλώνει η Κυβέρνηση ότι παραδίδει το όνομα επειδή το είχαν παραδώσει προηγούμενα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Λεβέντης ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να προκαλέσει δημοψήφισμα για την συμφωνία και εάν πείσει τον λαό, όπως είπε, τότε και ο ίδιος θα ταχθεί υπέρ αυτής της άποψης. Αν κερδίσει η Κυβέρνηση το δημοψήφισμα τότε θα πάμε όλοι μαζί. Εάν χάσει τότε πρέπει να φύγει. Επίσης ο κ. Λεβέντης κατηγόρησε όλους αυτούς που χαρακτηρίζουν τον κόσμο που συμμετέχει στα συλλαλητήρια, φασίστες, τραμπούκους και ακροδεξιούς.

  Ο κ. Λεβέντης κάλεσε όλα τα πολιτικά κόμματα να συμφωνήσουν ότι η συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να ακυρωθεί και να μην σκύβουμε το κεφάλι μπροστά στα μεγάλα συμφέροντα της περιοχής Ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε και στο θέμα της συμφωνίας που προωθεί η Κυβέρνηση με την Αλβανία σχετικά με τον καθορισμό της ΑΟΖ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Κυβέρνηση δεν ενημερώνει την Βουλή και ασκεί κρυφά εξωτερική πολιτική. Επίσης ο κ. Λεβέντης κατηγόρησε ευθέως την Κυβέρνηση ότι υλοποιεί όλες τις αποφάσεις των Αμερικανών και αποδυναμώνει τις σχέσεις μας με την Ρωσία, κάτι που δεν έκαναν όλες οι Κυβερνήσεις από τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο και μετά.

  Δείτε το βίντεο από το κανάλι της Βουλής

  Πηγή φωτογραφίας: ΑΠΕ - ΜΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα