• Σταϊκούρας: Πρωθυπουργός υπό προθεσμία ο Τσίπρας - Η κυβέρνηση χωρίς αναστολές θα προσπαθήσει να ''γαντζωθεί'' όσο περισσότερο από την καρέκλα

  9:21 πμ, Κυριακή 08 Ιουλ 2018 9:21 πμ, Κυριακή 08 Ιουλ 2018

  «Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει χωρίς ηθικές αναστολές και ιδεολογικές συντεταγμένες να "γαντζωθεί" όσο περισσότερο μπορεί την καρέκλα», τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας, χαρακτηρίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα «Πρωθυπουργό υπό προθεσμία».

  Ερωτηθείς γιατί η κυβέρνηση να προκηρύξει εκλογές χωρίς να υλοποιήσει το πρόγραμμα της, ο κ. Σταϊκούρας απαντά ότι «μπορεί να βρεθεί σε αδιέξοδο προωθώντας μια εθνικά επιζήμια συμφωνία με τη γείτονα. Η κυβερνητική πλειοψηφία έχει προ-νομοθετήσει επιπλέον περικοπές συντάξεων από το 2019 και πρόσθετη μείωση του αφορολόγητου από το 2020».

  Για τη μείωση των συντάξεων και την πιθανότητα να την ανακόψει η κυβέρνηση έστω για το 2019, ο Χρήστος Σταϊκούρας υποστηρίζει ότι «αν θέλει η κυβέρνηση και μπορεί ας κάνει πράξη την πρόταση της ΝΔ να καταργηθούν οι σχετικές διατάξεις που προβλέπουν τις μελλοντικές περικοπές στις συντάξεις».

  Αναφερόμενος στον Ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει 4ο μνημόνιο, τόσο κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα όσο και στην ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο στη συζήτηση για την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος, ο κ. Σταϊκούρας δηλώνει αφενός ότι «πολλοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και θεσμοί δεν συμμερίζονται τις όποιες θριαμβολογίες» και αφετέρου ότι «η ΝΔ υποστηρίζει την αναγκαιότητα δημοσιονομικής πειθαρχίας με την υλοποίηση, όμως, ενός διαφορετικού μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής».

  Παράλληλα, σχολιάζοντας τα οφέλη που αποκόμισε η Ελλάδα από το πρόσφατο Eurogroup αναφορικά με το χρέος, ο κ. Σταϊκούρας υποστήριξε ότι «κάθε απόφαση που οδηγεί στη βελτίωση της βιωσιμότητάς του, όπως έγινε και με τη μείωση του ύψους και τη βελτίωση του προφίλ του το 2012, αντιμετωπίζεται θετικά» . Ωστόσο, χαρακτηρίζει, την απόφαση «κατώτερη των προσδοκιών όσο και των κεκτημένων της χώρας τα προηγούμενα χρόνια».

  Ερωτηθείς για τη συμφωνία των Πρεσπών και ποια στάση θα κρατήσει η αξιωματική αντιπολίτευση, ο Χρήστος Σταϊκούρας σημειώνει ότι «η ΝΔ δεν θα κυρώσει τη συμφωνία ως έχει στη Βουλή, όποιον θεσμικό ρόλο και αν κατέχει και όποια πλειοψηφία και αν αποφασιστεί προ τούτο».

  Τέλος, στο ερώτημα αν εκτιμά ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η δημιουργία νέων κομματικών μηχανισμών, μετά και την πρόσφατη διαγραφή του προέδρου του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνου Μίχαλου από τη ΝΔ, ο τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος υποστηρίζει ότι «η ΝΔ παραμένει βαθιά δημοκρατική, πολυσυλλεκτική, συνθετική, γνήσια προοδευτική και αντιλαϊκιστική παράταξη και ως εκ τούτου δεν συμμερίζεται σχετικές ανησυχίες".

  Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα