Τσίπρας για συμφωνία Πρεσπών: Πουθενά δεν αναφέρει “μακεδονικό έθνος” – Διαστρεβλώνετε την πραγματικότητα – ΒΙΝΤΕΟ

Για το εάν ο κ. Μητσοτάκης έχει όντως μια κρυφή αντικοινωνική ατζέντα που περνά μέσα από την κατάργηση των κατακτήσεων του εργατικού κινήματος, κάτι που ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε, ο Αλέξης Τσίπρας του “υπενθύμισε” στην τριτολογία του ότι πριν από έναν μήνα στην ομιλία του στο ΣΕΤΕ είπε ότι το οκτάωρο έχει ξεπεραστεί.

Ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με το Σκοπιανό, κατέθεσε στα πρακτικά συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις 17 Ιανουαρίου 1993, στο “Ε” της Ελευθεροτυπίας, με τίτλο: “Ε όχι και μέγα θέμα η Μακεδονία”. Σημείωσε ότι τότε ο κ. Μητσοτάκης υπερασπιζόταν μια εθνική θέση, η οποία ήταν και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι τότε ο κ. Μητσοτάκης τασσόταν υπέρ της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό.

Ο πρωθυπουργός θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι στη συμφωνία των Πρεσπών “πουθενά δεν γίνεται αναφορά σε μακεδονικό έθνος”, ενώ εξήγησε ότι το “nationality” σημαίνει ιθαγένεια και όχι εθνότητα, προκαλώντας τους βουλευτές να δουν τις αστυνομικές ταυτότητες που αναφέρουν “ελληνική ιθαγένεια” και στα αγγλικά “hellenic nationality”. Κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και ότι προσπαθεί με λαθροχειρία να πείσει για το αντίθετο.

Σχετικά με υπόνοιες του κ. Μητσοτάκη για θέματα σχέσεων με επιχειρηματίες, ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι ο ίδιος δεν έριξε λάσπη στον ανεμιστήρα και ότι αναφέρθηκε σε γνωστές υποθέσεις που απασχολούν τη δικαιοσύνη, όπως η Siemens και η Novartis.

Δείτε το βίντεο από τη Βουλή:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ