ΔΗΜΑΡ: Παραμύθι για εσωκομματική κατανάλωση το αφήγημα Τσίπρα

“Ο κ. Τσίπρας παρουσίασε το τεχνητό success story της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ” τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ, σχολιάζοντας την ομιλία του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα μετά από τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

“Ο κ. Τσίπρας σήμερα παρουσίασε το τεχνητό success story της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Παρουσιάσθηκε απόλυτα ικανοποιημένος για το χρέος, η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του οποίου όμως αναζητείται. Επανέφερε το αφήγημα της καθαρής εξόδου, το οποίο δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα παραμύθι για εσωκομματική κατανάλωση, ενώ η καθημερινότητα των πολιτών περιλαμβάνει διαρκή λιτότητα, μείωση συντάξεων, αύξηση της φορολογίας, μείωση αφορολόγητου και πολλά άλλα δυσβάσταχτα μέτρα.

Γι’ άλλη μια φορά χρησιμοποίησε τον διχαστικό λόγο «εμείς-αυτοί» και αναφέρθηκε στον εθνικισμό μόνο των άλλων ξεχνώντας με ποιον συγκυβερνά ο ίδιος. Έθεσε το κρίσιμο ερώτημα ποιος στηρίζει ένα κοινωνικό κράτος. Η κυβέρνηση, που βαφτίζει κοινωνική την επιδοματική πολιτική ανακύκλωσης της φτώχειας, διευρύνει τις υποαμοιβόμενες και ευέλικτες μορφές απασχόλησης και την εργασιακή ανασφάλεια, δεν μπορεί να καλεί τις άλλες δυνάμεις να απαντήσουν για το εάν συντάσσονται με την απορρύθμιση της εργασίας.

Όσον αφορά δε την πρόσφατη απόφαση για το προσφυγικό, η πραγματικότητα είναι ότι οι επιπτώσεις θα είναι αρνητικές για την ίδια την Ε.Ε., την χώρα μας αλλά και τους πρόσφυγες. Το προσφυγικό πρέπει να αντιμετωπισθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο και όχι να παραπέμπεται σε διμερείς συμφωνίες. Η αναθεώρηση του Κανονισμού του Δουβλίνου στάλθηκε στις καλένδες με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό προσφύγων στις χώρες πρώτης υποδοχής μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ