Κουρουμπλής για Σκοπιανό : Η κυβέρνηση ακούει τη φωνή του λαού αλλά κάποιοι παίζουν με το συναίσθημά του

“Η συμφωνία των Πρεσπών αποκόπτει όλους αυτούς που θεωρούσαν ότι ήταν απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου από την αρχαία σκέψη, τον αρχαίο πολιτισμό, την αρχαία ελληνική γλώσσα. Τους αποκοπτεί από τα ζητήματα του αλυτρωτισμού, καθιερώνει και διεθνοποιεί τα σύνορα της Ελλάδας”, δήλωσε από τις Σέρρες ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, όπου βρέθηκε για τους εορτασμούς της συμπλήρωσης 105 ετών από την απελευθέρωση της πόλης.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Κουρουμπλής, ”η συμφωνία δίνει πάρα πολλά στοιχεία που διεκδικούσαμε όλα αυτά τα χρόνια”.

Με αφορμή τις διαμαρτυρίες και τις αποδοκιμασίες πολιτών τόσο κατά την κατάθεση στεφάνων όσο και κατά την παρέλαση που ακολούθησε, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής τους κάλεσε να σκεφθούν ήρεμα αν “συμφέρει την Ελλάδα η διάλυση αυτού του κράτους”.

“Αν μου πουν ότι συμφέρει, εγώ θα είμαι μαζί τους. Κατανοώ την αντίδραση αλλά δεν συμφωνώ με τον κόσμο. Είναι μία λειτουργία παρορμητική, δεν έχει τη βάση της ηρεμίας να σκεφτούμε και να δούμε τι συμφέρει τη χώρα. Δηλαδή εγώ είμαι ο προδότης και δεν είναι αυτοί που έδωσαν σε 140 χώρες το όνομα ”Μακεδονία”; Ο Τσίπρας το έδωσε σε 140 χώρες; Ο Τσίπρας έδωσε το ’77 τη γλώσσα;”,  πρόσθεσε.

“Η Ελλάδα δεν ζητεί από κανέναν και δεν παραχωρεί σε κανέναν” τόνισε ο κ. Κουρουμπλής. 

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ακούει τη φωνή του λαού αλλά, όπως είπε, “από εκεί και πέρα κάποιοι προσπαθούν να καπηλευτούν αυτή την υπόθεση και παίζουν στο συναίσθημα του λαού” και αυτούς, όπως τόνισε, “θα τους ξεράσει η ιστορία”.

Με αφορμή εξάλλου τη σημερινή ημέρα και τη συμπλήρωση 105 χρόνων από την απελευθέρωση των Σερρών, ο κ. Κουρουμπλής είπε: “Είναι μια ημέρα εθνικής συλλογικής μνήμης, μια ημέρα που το αποτέλεσμά της ήταν γεγονός πριν από 105 χρόνια γιατί το έθνος ενωμένο, μπήκε μπροστά στον Α’ και στον Β’ Βαλκανικό Πόλεμο. Όμως μετά από πολύ λίγα χρόνια τον νικητή, τον οργανωτή, για να μπορέσει το έθνος να κάνει αυτούς τους αγώνες, ένα μέρος του ελληνικού λαού του έριξε το ανάθεμα και ήρθε μετά ο διχασμός και η μικρασιατική καταστροφή. Εγώ ως άνθρωπος πρώτα κατανοώ το συναίσθημα πολλών ανθρώπων και τον διαφορετικό τρόπο προσέγγισης της έννοιας του πατριωτισμού. Ολοι είμαστε πατριώτες, κανένας δεν είναι λιγότερο ή περισσότερο πατριώτης από τον άλλον. Ολοι αγαπούμε την πατρίδα και πιστεύω πως αυτός ο πατριωτισμός έχει μέσα του το στοιχείο της ειρηνικής συνύπαρξης με όλους τους λαούς. Θέλω, λοιπόν, να πω ότι σε μια τέτοια προσπάθεια χρειάζεται νηφαλιότητα, σωφροσύνη και ψυχραιμία. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε όλη αυτή την πορεία και να βρεθεί ο τόπος στο ξέφωτο αυτών των μεγάλων και δεινών προβλημάτων που βρέθηκε τελευταία χρόνια”.ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ