Βορίδης στον Realfm 97,8: Αν κυρωθεί η συμφωνία με τα Σκόπια δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να γίνει κάτι

“Οι τοποθετήσεις της κυβέρνησης είναι επικίνδυνες σε δύο επίπεδα. Πρώτον, εγώ που θεωρώ ότι αυτή η συμφωνία που έγινε με τα Σκόπια είναι μια κακή συμφωνία, μια απαράδεκτη συμφωνία, και σας το λέω τώρα, υποδαυλίζω αντιδράσεις; Γιατί αν πάμε σε αυτό με συγχωρείτε πολύ, όποιος δεν συμφωνεί με την κυβέρνηση υποδαυλίζει αντιδράσεις. Δεν γίνεται αυτό. Δεν έχουμε κάνει την παραμικρή κινητοποίηση και αν το είχαμε κάνει θα το είχατε καταλάβει. Οργανωμένη κινητοποίηση της ΝΔ δεν έχει γίνει. Δεύτερον, όποιος δεν συμφωνεί με το ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα αυτό είναι ακροδεξιός και φασίστας;” δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.

“Αυτό που πρέπει να απασχολήσει την κυβέρνηση είναι ότι ήταν 32 άτομα μέσα στην εκδήλωση και ήταν 5.000 απ’έξω” τόνισε.

“Πάρα το ότι ξέρουμε ότι θα βρεθούμε μπροστά σε μεγάλη πίεση, εμείς λέμε ότι δεν θα κυρώσουμε τη συμφωνία. Όσο υπάρχει αυτή η νομική δυνατότητα, αν τελικώς προχωρήσουν τα πράγματα και η συμφωνία έχει κυρωθεί, τι θα κάνουμε μετά; Μετά τέλειωσε, έχει κλείσει το ζήτημα, δεν υπάρχει δυνατότητα να γίνει κάτι. Άρα, το ζήτημα είναι ότι ήδη παράγονται νομικές συνέπειες. Θα σας θέσω ένα άλλο ζήτημα, προσκαλούνται αυτή τη στιγμή τα Σκόπια να γίνουν μέλος στο ΝΑΤΟ; Να σας πω μια νομική λεπτομέρεια, η σύμβαση πράγματι λέει ότι δεν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία εάν δεν ολοκληρωθούν όλες οι προβλεπόμενες δράσεις της σύμβασης. Αυτό το λέει το κράτος των Σκοπίων και η Ελλάδα. Το ΝΑΤΟ το λέει αυτό; Νομική δέσμευση δεν παράγεται” ανέφερε.

Ερωτηθείς για τη συνταγματική αναθεώρηση απάντησε “Αυτού του τύπου τις αναθεωρήσεις που αλλάζουν μισό άρθρο, που λέει ο λόγος, θεωρώ ότι είναι προβληματικές, ή θα κάνεις μια βαθιά και ουσιαστική αναθεώρηση Συντάγματος, αν θεωρείς ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αλλιώς το να “καις” τη συνταγματική αναθεώρηση για να αλλάξεις ένα άρθρο, εγώ είμαι αντίθετος προσωπικά”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ