“Απούσα η κυβέρνηση”

«Δεν μπορεί τελικά εμείς να χρησιμοποιούμαστε ως φόβητρο, ως ένα άλλο δηλαδή πειραματόζωο, για να μην ζητά η υπόλοιπη Ευρώπη. … Δεν μπορούμε να επιφυλάσσουμε για τον εαυτό μας αυτό τον ρόλο. Μ’ αυτή την έννοια, θέτω την ανάγκη να υπάρξει αυτή τη στιγμή μια ισχυρή φωνή εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης- κι εδώ προφανώς σ’ αυτό εμείς θα συνδράμουμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής.

Ο κ. Σουρλέτης κατηγόρησε την κυβέρνηση για τη στάση της στη Σύνοδο Κορυφής και εξήγησε γιατί ο κ. Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση να μην δεχθεί την τρόικα στην Αθήνα. «Νομίζω ότι είναι το λιγότερο που θα είχε να κάνει αυτήν τη στιγμή η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να διορθώσει τη στάση της των προηγούμενων ημερών, η οποία χαρακτηρίστηκε από μία παντελή απουσία στη συζήτηση που γινόταν στην Ευρώπη, ενώ ταυτόχρονα υπήρχε εκ μέρους της μια εκ νέου κατάθεση διάθεσης πλήρους αποδοχής της πολιτικής του μνημονίου…», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

«Είναι πολύ πιο εύκολο και λιγότερο επώδυνο να υπάρξουν κάποιες αλλαγές σε σχέση με την αντιμετώπιση της περίπτωσης της Ελλάδας. Αν τώρα, δηλαδή, δεν το βάλουμε (σ.σ να ισχύσουν και για την Ελλάδα οι αποφάσεις της Συνόδου), τι θα είμαστε; ο καρπαζοεισπράκτορας της Ευρώπης; Δεν την καταλαβαίνω αυτή την πολιτική της εθνικής υποταγής τελικά…», είπε ο κ. Σκουρλέτης.  

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ