Ο διάλογος Τσίπρα-Παυλόπουλου για την απόφαση του Eurogroup και η ατάκα για τη γραβάτα – Κοινή συνεδρίαση ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στο Ζάππειο – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Αλέξης Τσίπρας λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής πέρασε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου με σκοπό να ενημερώσει τον Προκόπη Παυλόπουλο για τη συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup της Πέμπτης.

Τσίπρας: Νέα σελίδα για τη χώρα η συμφωνία – Ιστορική μέρα η 21η Ιουνίου – ΒΙΝΤΕΟ

Ιστορική μέρα χαρακτήρισε την 21η Ιουνίου ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στον διάλογο που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο μπροστά στις κάμερες στο Προεδρικό Μέγαρο.

“Το ελληνικό χρέος καθίσταται βιώσιμο, είναι μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη, καθώς η συμφωνία προβλέπει μια δεκαετή περίοδο χάριτος αλλά και ισόχρονη επέκταση της αποπληρωμής των κεφαλαίων των δανείων προς το ευρωπαϊκό ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας” τόνισε ο κ. Τσίπρας, κάνοντας λόγο για μια συμφωνία που είναι πολύ πιο πάνω από τις προσδοκίες των αγορών.

“Μια συμφωνία που ανταποκρίνεται στο ηθικό χρέος των εταίρων μας απέναντι στις θυσίες του ελληνικού λαού όλα αυτά τα χρόνια. προκειμένου να παραμείνει αρραγής η Ευρωζώνη. Έχω την εκτίμηση πως η 21η Ιουνίου μένει στην ιστορία ως μια πολύ σημαντική μέρα για την Ευρώπη.

Πρόκειται για μια νέα σελίδα για τη χώρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε τον συνετό δρόμο της δημοσιονομικής ισορροπίας και των δομικών μεταρρυθμίσεων αλλά σημαίνει ότι εγκαταλείπουμε τον ακανθώδη δρόμο των μνημονίων” επεσήμανε ο Πρωθυπουργός.

Σύντομα ο ελληνικός λαός θα διαπιστώσει τις θετικές αλλαγές που έρχονται, και αφορούν τόσο το 2018 με τη δημιουργία δημοσιονομικού χώρου, αλλά και τα επόμενα χρόνια με το κύμα επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τόνισε.

“Έχουμε δημοσιονομικούς στόχους, δεσμευόμαστε σε αυτούς όμως είναι στην διακριτική ευχέρεια της κάθε κυβέρνησης να επιλέγει τα μέσα προκείμενου να υλοποιήσει αυτούς τους στόχους” πρόσθεσε, ενώ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη στάση του.

“Θα ήθελα με την παρουσία μου εδώ να αναγνωρίσω τον ιδιαίτερο ρόλο που διαδραματίσατε θεσμικά αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Αταλάντευτα ήσασταν προσανατολισμένος στην άποψη ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει στον δρόμο της ευρωζώνης”, είπε ο κ. Τσίπρας.

Παυλόπουλος σε Τσίπρα: Έκανα το χρέος μου – Η παραμονή στην Ευρωζώνη ήταν απόφαση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού – ΒΙΝΤΕΟ

«Κύριε Πρωθυπουργέ ευχαριστώ για άλλη μια φορά για την τήρηση της Κοινοβουλευτικής τάξης σε ό,τι αφορά την ενημέρωσή μου» είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα. σχετικά με την απόφαση του Eurogroup.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνέχισε λέγοντας ότι «έκανα αυτό που θα έκανε ο καθένας στη θέση μου, κάθε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και οι προκάτοχοί μου εάν βρίσκονταν στη θέση μου. Έκανα το χρέος μου, αυτό επέβαλε η συγκυρία του τόπου, η προοπτική».

Παράλληλα τόνισε ότι «θέλω να πω με την ευκαιρία προς όλους εκείνους που έχουν την αμφιβολία, ότι ο ρυθμιστικός λόγος του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά το Σύνταγμα δεν είναι στατικός. Αυτό δεν το λέω τώρα, το δίδασκα και στο Πανεπιστήμιο. Προσαρμόζεται κατά ανάγκη η συγκυρία, είναι διαφορετικός στις ομαλές περιστάσεις και πολύ διαφορετικός όταν η συγκυρία είναι κρίσιμη».

«Ζήσαμε κρίσιμες συγκυρίες για την παραμονή μας στην Ευρωπαϊκή μας πορεία, ήταν απόφαση-το πιστεύω αυτό-της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Κανένας δεν μπορεί να πει ότι στο δημοψήφισμα που έγινε τότε ο ελληνικός λαός, που είπε “ΟΧΙ”, αυτός ο λαός ήθελε την έξοδο από την Ευρωζώνη» ανέφερε στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αυτό αποδείχθηκε στην πορεία. Θέλω να αναγνωρίσω προς όλους εκείνους, που εκείνη την εποχή συνέβαλαν όλες οι πολιτικές δυνάμεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Τέλος, σχολιάζοντας τη στάση που κράτησε απέναντι στην Ελλάδα ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποστήριξε πως «χαίρομαι που μια δήλωση εξαιρετικά υπεύθυνη και συγκινησιακά φορτισμένη προέρχεται από έναν πραγματικό φίλο της Ελλάδας, τον Γιούνκερ, ο οποίος είπε «Αποτίω φόρο τιμής στον ελληνικό λαό για τις αντοχές του και την προσήλωσή του στην Ευρώπη». Θέλω να επισημάνω αυτές οι θυσίες δεν οφείλονται μόνο σε λάθη δικά μας, αλλά και σε λάθη των προγραμμάτων. Και αυτά δεν τα διαμορφώσαμε εμείς. Αυτά τα λάθη θα ληφθούν υπόψη, όταν μάλιστα η ομολογία προέρχεται από την ηγεσία της ΕΕ».

Το αστείο του Τσίπρα για τη γραβάτα μετά την απόφαση για το χρέος στο Eurogroup – ΒΙΝΤΕΟ

Όλοι είχαν την περιέργεια να δουν αν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φορέσει γραβάτα όπως είχε δεσμευτεί ότι θα έκανε σε περίπτωση επίτευξης συμφωνίας για το ελληνικό χρέος.

“Μου φαίνεται δεν θα το γλιτώσω και θα φορέσω γραβάτα” είπε ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. “Μου έχουν δώσει όλοι αλλά…” συνέχισε ο κ. Τσίπρας, χαμογελώντας. “Η πρώτη νομίζω ότι ήταν του Ρέντζι” επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.”Τα στοιχήματα πρέπει να εκπληρώνονται όταν κερδίζονται. Πρέπει όμως, να βρω πουκάμισο, γιατί δεν έχω ανοιχτό πουκάμισο..” απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο Πρωθυπουργός, ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους ποτέ θα φορέσει τη γραβάτα.

«Όταν τη βρω», απάντησε εμφανώς ευδιάθετος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.Κοινή συνεδρίαση των Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ – Ομιλία Τσίπρα για Eurogroup και χρέος

Ομιλία ενώπιον των κοινοβουλευτικών ομάδων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα πραγματοποιήσει το απόγευμα στο Ζάππειο ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συμφωνία που επετεύχθη για την Ελλάδα στο Eurogroup. “Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα πραγματοποιήσει ομιλία στις κοινοβουλευτικές ομάδες ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων στις 19:30. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αίθριο του Ζαππείου” αναφέρει η ανακοίνωση του Μαξίμου.

Πηγή φωτογραφίας: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ