Άναψε «φωτιές» η δήλωση Σγουρίδη στη Βουλή – Λοβέρδος προς Δρίτσα-Κατσίκη: Ερεθίζεστε με αυτά που λέω; – ΒΙΝΤΕΟ

Οι δηλώσεις του αντιπροέδρου των ΑΝΕΛ Παναγιώτη Σγουρίδη στον ΣΚΑΙ, άναψαν «φωτιές» στη συνεδρίαση της Βουλής. Ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας από το βήμα της Βουλής ζήτησε από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη που ήταν παρών στη συνεδρίαση να τοποθετηθεί επί του θέματος.

«Ακούσαμε έκπληκτοι τον αντιπρόεδρο των ΑΝΕΛ να λέει ότι μαζί με το θέμα της FYROM συζητήθηκε και το θέμα του χρέους. Αυτή η ζυγαριά πρέπει να καταγγελθεί και από εσάς. Σας παρακαλώ ως κόμμα να δώσετε διευκρινίσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον κ. Κατσίκη. «Τον ακούσαμε, αναπαράγεται αυτό που είπε και είστε εκτεθειμένοι, πρέπει να πάρετε το λόγο και να τοποθετηθείτε πάνω σε αυτό» συνέχισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Τα όσα είπε ο κ. Λοβέρδος προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Κώστα Κατσίκη αλλά και του Θοδωρή Δρίτσα οι οποίοι άρχισαν να φωνάζουν από τα έδρανα τους. Τότε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ είπε «ερεθίζεστε με το παραμικρό, αυτοί είστε, δεν ανέχεστε την αντιπολίτευση, δεν θέλετε αντιπολίτευση, δεν έχετε σχέση με την δημοκρατία».

Στη συζήτηση παρενέβη και ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης σημειώνοντας ότι ο κ. Λοβέρδος ήταν εκτός θέματος, ενώ σχολίασε και τη στάση που κρατούσε ο προεδρεύοντας της συνεδρίασης Δημήτρης Κρεμαστινός. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής από την πλευρά του υποστήριξε ότι «οι ομιλητές πρέπει να είναι εντός του θέματος αλλά όμως και οι πολιτικοί αρχηγοί πολλές φορές επεκτείνονται σε όλα τα θέματα και πολλές φορές έχουν προσωπικούς διαλόγους που δεν έχουν σχέση ούτε με τα νομοσχέδια ούτε με τη Βουλή. Το Προεδρείο πολλές φορές είναι δημοκρατικό και ανεκτικό, γιατί αν γίνει αυστηρό τότε εσείς οι ίδιοι οι βουλευτές θα στραφείτε κατά του προεδρείου και θα λέτε ότι ασκείται βία στη Βουλή. Χρειάζεται αυτοσυγκράτηση σοβαρότητα και τήρηση του κανονισμού».

Τέλος ο Κωστας Κατσίκης ζήτησε και αυτός το λόγο. Ωστόσο ο κ. Κρεμαστινός δεν του τον έδινε με αποτέλεσμα ο βουλευτής των ΑΝΕΛ να πει πως «αν θέλατε να περιοριστούμε μόνο στο νομοσχέδιο θα έπρεπε να είχατε φροντίσει να περιοριστούμε μόνο στο νομοσχέδιο».

Δείτε το βίντεο από το κανάλι της Βουλής

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ