Στη Ρωσία ο Κοτζιάς – Η συνάντηση του με τον Λαβρόφ

Η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον Ρώσο ομόλογο του Σεργκέι Λαβρόφ στη Μόσχα, είναι προγραμματισμένη για τις 10:30 το πρωί. Η κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο υπουργών αναμένεται να ξεκινήσει στις 11:30.

Στις 4 το απόγευμα ο κ. Κοτζιάς θα αναγορευτεί επίτιμος διδάκτορας του Κρατικού Πανεπιστημίου Διεθνών Σχέσεων Μόσχας (MGIMO) και θα δώσει διάλεξη με θέμα την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας, ενώ στις 6:30 το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών Ρωσιών Κύριλλο.

Ο κ. Κοτζιάς θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους σημαντικών «think tank».

Η επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στη Ρωσία πραγματοποιείται σε συνέχεια του πρόσφατου κύκλου υψηλών επαφών που πραγματοποίησε σε ΗΠΑ και Βερολίνο, ενώ εντός του Ιουνίου αναμένεται να επισκεφθεί την Ελλάδα ο Γάλλος ομόλογός του.

Το κλίμα των επαφών του κ. Κοτζιά, όπως επεσήμαναν διπλωματικές πηγές στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι ιδιαίτερα θετικό για την Ελλάδα, καθώς η διεθνής κοινότητα, συμπεριλαμβανομένων του ΟΗΕ, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και της Γερμανίας, χαιρέτισε τη συμφωνία Ελλάδας-πΓΔΜ για το θέμα της ονομασίας, αναγνωρίζοντας τον εποικοδομητικό ρόλο της Ελλάδα στην περιοχή των Βαλκανίων.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ