Λαφαζάνης: «Αυθαίρετη και παράνομη η κράτηση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών»

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης συναντήθηκε με τους γονείς του Δημήτρη Κούκλατζη στην Ορεστιάδα.

«Η συνεχιζόμενη κράτηση των δύο στρατιωτικών μας από το Τουρκικό καθεστώς είναι παντελώς άδικη, αυθαίρετη, παράνομη, εμπρηστική και ασύμβατη με την ζωτικότατη ανάγκη για σχέσεις καλής γειτονίας βασισμένες στο διεθνές δίκαιο ανάμεσα στις δύο χώρες. Η διαφορά ανάμεσα στον δημοκρατικό και φιλικό τρόπο που αντιμετώπισαν οι ελληνικές αρχές τον Τούρκο πολίτη που πέρασε πρόσφατα τα σύνορα της χώρας μας στον Έβρο και στην απάνθρωπη αντιμετώπιση που τυγχάνουν οι δύο στρατιωτικοί μας από το τουρκικό καθεστώς, είναι πολύ χαρακτηριστική και πρέπει από αυτήν να εξαχθούν τα κατάλληλα συμπεράσματα από την πλευρά της Τουρκίας» ανέφερε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ακόμη ο γραμματέας της ΛΑΕ υπογράμμισε ότι «για την υπόθεση των δύο στρατιωτικών πρέπει να διεξαχθεί έρευνα σε βάθος και να αποδοθούν πρώτα απ’ όλα οι πολιτικές ευθύνες αλλά και ευθύνες στην στρατιωτική ηγεσία». Επεσήμανε τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες που έχει η κυβέρνηση και ειδικότερα ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας συνολικά αλλά και για όλο το σύστημα διαχείρισης των περιπολιών στον Έβρο, της εκπαίδευσης και των οδηγιών στους στρατιωτικούς μας, οι οποίοι επιτελούν στο ακέραιο το καθήκον τους.

Τέλος κατήγγειλε το γεγονός ότι «η κυβέρνηση επιτρέπει στις ΗΠΑ να κατασκευάσουν σε χώρο του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης στρατιωτική βάση για αμερικανικά ελικόπτερα και drones». Αυτή η υποτελής στάση της κυβέρνησης, τόνισε πως αποτελεί μείζονα κίνδυνο για τη πόλη της Αλεξανδρούπολης και το νομό Έβρου, καθιστά βαθύτερη την εξάρτηση της χώρας μας και συνιστά μεγάλο πλήγμα για την οικονομία της πόλης και του νομού, η οποία βασίζεται σε σημαντικό βαθμό στα ειρηνικά έργα και τη διαφύλαξη του ειρηνικού προσανατολισμού της περιοχής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ