Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου για τη δήλωσή του περί “φασιστοειδών”: Θα κινηθώ νομικά εναντίον όσων παραποίησαν τα λεγόμενά μου – ΒΙΝΤΕΟ

O Γιώργος Πάλλης μιλώντας στον ΣΚΑΙ, μια μέρα μετά την τοποθέτησή του στη Βουλή περί ύπαρξης «φασιστοειδών» στις κινητοποιήσεις κατά της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στη Μυτιλήνη επισήμανε ότι «δεν απαξιώνω την κινητοποίηση του λαού. Ήταν μια μαζικότατη κινητοποίηση, κάτι το οποίο τόνισα και στη Βουλή. Θα κινηθώ νομικά εναντίον όσων παραποίησαν την τοποθέτησή μου. Η ανοχή από την πλειοψηφία και τους διοργανωτές της παρουσίας της μικρής μερίδας που αμαύρωσε την κινητοποίηση. Αυτό είπα εγώ. Εδώ είναι λοιπόν το πως παραποιεί ο Τύπος το τι λέμε εμείς και δημιουργούνται λαθεμένες εντυπώσεις. Εγώ αυτό που είπα είναι ότι σε μια μαζική κινητοποίηση υπήρχε μια μικρή μερίδα φασιστοειδών δημιούργησε πρόβλημα και κάποιοι δυστυχώς τους χαϊδεύουν».

Ακόμη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι «το βράδυ της Πέμπτης βρέθηκα στο καφενείο του χωριού της Μόριας και συζήτησα με τους κατοίκους και βγάλαμε από κοινού τα συμπεράσματά μας για το προσφυγικό». Στη συνέχεια ο κ. Πάλλης είπε ότι «δεν δέχομαι μια μικρή μερίδα φασιστοειδών να αμαυρώνει την ιστορία των Μοριανών». «Όσοι προσπαθούν να παραφράσουν τα λεγόμενά μου είναι αυτοί που κάνουν ζημιά στον κόσμο» τόνισε.

Από την άλλη πλευρά αναφορικά με την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά ο κ. Πάλλης είπε ότι «από το 2015 καταφέραμε να διατηρήσουμε τον ΦΠΑ στα νησιά» ενώ συμπλήρωσε ότι «κανένας από εμάς δεν έχει το φετίχ να καταργήσει τον μειωμένο ΦΠΑ».

Παράλληλα η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου είπε ότι «οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ έχουν καταργηθεί σε νησιά όπως είναι η Λέσβος, η Ικαρία ενώ από την 1/1/2018 έχουν αυξημένο συντελεστή ΦΠΑ. Έτσι λοιπόν καταλαβαίνουμε ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη».

Δείτε το βίντεο του ΣΚΑΙ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ