Τι είπαν οι Έλληνες στο ΕΛΚ

Τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά εκπροσώπησαν στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Σε δηλώσεις του πριν από τη Σύνοδο, ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να εργαστεί για τον περιορισμό των ελλειμμάτων και του δημόσιου χρέους αλλά ταυτόχρονα να συνεργαστεί και με τους εταίρους της έτσι ώστε  το ελληνιικό πρόγραμμα να γίνει πιο δίκαιο και λειτουργικό. 

 

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1

 

Αυτά ακριβώς τόνισε ο κ. Χατζηδάκης και κατά τη διάρκεια της Συνόδου, επισημαίνοντας την ανάγκη επικαιροποίησης του Μνημονίου

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα με τη διαρκώς αυξανόμενη ύφεση και ανεργία. Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της ρευστότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, υπογραμμίζοντας ότι οι ελλείψεις παροχής πιστώσεων από τις τράπεζες στις επιχειρήσεις κινδυνεύουν να τινάξουν το ΕΣΠΑ στον αέρα και ότι είναι απαραίτητη η διοχέτευση κεφαλαίων στη χώρα πέρα των πόρων των διαρθρωτικών ταμείων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ