Γιατί πληρώναμε τόσα χρόνια;

Νέα μετακόμιση αποφάσισε ο υπουργός Εργασίας Κοινωνική Ασφάλισης και Πρόνοιας, από την οποία θα εξοικονομηθούν 401.000 ευρώ ετησίως. Αυτή τη φορά μεταφέρονται οι υπηρεσίες του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.Με απόφασή του ο Γιάννης Βρούτσης συγκρότησε Επιτροπή Μετεγκατάστασης των Υπηρεσιών του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας. Η επιτροπή θα αναλάβει να διερευνήσει και να μελετήσει τους χώρους και την αναγκαία υποδομή για την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του ΣΕΠΕ σε κτίρια του ΟΑΕΔ, με σκοπό την αξιοποίησή τους σε συνεργασία με την διοίκηση του Οργανισμού.Πιο συγκεκριμένα, αποφασίστηκε:

1.    H μεταστέγαση της κεντρικής Υπηρεσίας του ΣΕΠΕ.

2.    Η μεταστέγαση των υπηρεσιών της Περιφερειακής Υπηρεσίας Επιθεώρησης Εργασίας Αθηνών:

•    Περιφερειακή Διεύθυνση Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων (με τα Τμήματα Ανατολικού και Δυτικού Τομέα Αθηνών).

•    Περιφερειακή Διεύθυνση Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία, με τα τρία τμήματά της (Α΄, Β΄, Γ΄ Τομέων Αθηνών).

στο κτίριο του ΟΑΕΔ (πρώην ΟΕΚ) επί της οδού Πατησίων και Σολωμού.”Με τη νέα απόφαση, το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας αναμένεται να εξοικονομήσει επιπλέον 401.000 € ετησίως από μισθώματα, ενώ παράλληλα θα επιτευχθούν σημαντικές οικονομίες κλίμακας και θα ενισχυθεί η υλοποίηση του στόχου της ενοποίησης των Υπηρεσιών του Υπουργείου και του ΣΕΠΕ”, δήλωσε ο κ. Βρούτσης.  Την Τρίτη είχε ανακοινωθεί ότι μετακομίζουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας από την οδό Πειραιώς 40 στο κτίριο επί της οδού Σταδίου 29, όπου στεγάζεται και η Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Και από αυτή τη μετακόμιση αναμένεται να εξοικονομηθούν ακόμα 400.000 ευρώ.  

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ