Τους έκανε άνω κάτω ο Βύρωνας

Πολλά γράφονται και λέγονται γύρω από την εκλογή του Προέδρου της βουλής την Παρασκευή. Ο θυμός του Βύρωνα Πολύδωρα από την επικείμενη αντικατάσταση του χωρίς καμία προειδοποίηση από το Μέγαρο Μαξίμου είναι κάτι παραπάνω από έκδηλος. Τα κρούσματα ..οργής  αρκετά.Το γεγονός ότι συντάχθηκε με την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ που τον επισκέφθηκε στο γραφείο του και του παραπονέθηκε για την επικείμενη αλλαγή στον κανονισμό της βουλής, προκάλεσε προβληματισμό στο Μαξίμου.

Πολλώ δε μάλλον που ο Πρόεδρος της Βουλής είχε σηκώσει τη σημαία του “αντισυριζισμού” προεκλογικά με τρία γράμματα που έστειλε προς τους πολίτες. Αυτό που θορύβησε περαιτέρω τη Ν.Δ. είναι ότι στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που εκδόθηκε μετά την παράσταση διαμαρτυρίας υπήρχε σε εισαγωγικά και η δική του αντίρρηση για την αλλαγή του κανονισμού.

Οι ψίθυροι πολλοί από εκείνη τη στιγμή. Με δεδομένο ότι ο κανονισμός της βουλής δεν προβλέπει «αυτοπρόταση» παρά μόνον πρόταση της πλειοψηφίας κάποιοι αναρωτιούνται μήπως τον προτείνει Πρόεδρος μικρότερου κόμματος ή μήπως κατά την μυστική ψηφοφορία υπάρξουν διαρροές από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ή της Χρυσής Αυγής ή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.Το μόνο που μπορεί να συμβεί είναι στα λευκά ψηφοδέλτια κάποιοι βουλευτές να γράψουν το όνομα του κ. Πολύδωρα προκαλώντας επικοινωνιακό happening. Κάποιοι νομικοί μάλιστα υποστηρίζουν ότι αυτά τα ψηφοδέλτια μπορεί να θεωρηθούν έγκυρα.Φήμες λένε ότι το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ψάχνει μέχρι και την τελευταία στιγμή να ερευνήσει όλα τα ..παραθυράκια που μπορούν να του επιτρέψουν να προτείνει Πρόεδρο βουλής. Ο Β. Πολύδωρας, ωστόσο, είναι πολύ προσεκτικός και δεν τροφοδοτεί τις φήμες. Φέρεται μάλιστα να μην δέχθηκε στελέχη μικρότερου κόμματος που θέλησαν να τον συναντήσουν.      

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ