Ζαχαριάδης: Η ΝΔ έχει αυτοπαγιδευτεί στη στρατηγική της μιζέριας και της μυωπίας

«Η Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της είναι οι μόνοι εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που συνεχίζουν να υποστηρίζουν -προφανώς για μικροπολιτικούς και μικροκομματικούς σκοπούς- ότι η έξοδος της Ελλάδας, το καλοκαίρι του 2018, από τα μνημόνια δεν θα είναι καθαρή» τόνισε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

«Είναι λογικό ως αντιμετώπιση από τη ΝΔ, γιατί αυτή τη στάση είχε διαχρονικά» είπε ο κ. Ζαχαριάδης και συνέχισε: «Και στην αξιολόγηση, το 2015, έλεγε ότι δεν θα κλείσει και θα πάμε σε εκλογές, το 2016 τα ίδια, το 2017 τα ίδια, ακόμη και μέχρι τον πρώτο μήνα του 2018 έλεγε ότι τον Μάιο θα γίνουν εκλογές. Δεν είναι λογικό να έχει εγκλωβιστεί και αυτοπαγιδευτεί στη στρατηγική της μιζέριας και της μυωπίας, που μονίμως βλέπει μπροστά καταστροφή;»

Για την πορεία της χώρας επισήμανε: «Είμαστε σε μία αφετηρία, θα συζητήσουμε για το χρέος, θα μπουν μεταβλητές και πρέπει μαζί με αυτές τις ρυθμίσεις να δουλέψουμε, προκειμένου να έχουμε την πιο δυναμική και ποιοτική ανάπτυξη στην ελληνική οικονομία».

Πρόσθεσε: «Δεν έχουν έρθει όλοι στη λογική του Τσίπρα ή του Τσακαλώτου, αλλά μέσα από μεγάλους αγώνες κατορθώσαμε ουσιαστικά να βάζουμε την παράμετρο της ανάκαμψης και της ανάπτυξης ως μεταβλητή στη διαδικασία επίλυσης των οικονομικών προβλημάτων της χώρας και της ρύθμισης του χρέους. Προφανώς δεν μπορούν να αποφύγουν τη συζήτηση, υπάρχουν δεσμεύσεις των ευρωπαϊκών οργάνων και του Eurogroup από το περασμένο καλοκαίρι, ότι θα γίνει ό,τι χρειάζεται για να ρυθμιστεί το χρέος της Ελλάδας και να έχουμε μία καθαρή έξοδο. Τα παραπάνω, τα γνώριζαν αυτοί που εντός της χώρας υποστήριζαν τα περί πιστοληπτικής γραμμής, υπονόμευαν, αλλά δεν θα περάσει».

Πηγή Πληροφοριών: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ