“Λευκός καπνός” από τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής

Της Μαριτίνας Ζαφειριάδου

Μία πολύωρη συνεδρίαση, η δεύτερη κατά σειρά, του Πολιτικού Συμβουλίου, και μία τηλεδιάσκεψη με τον απόντα στις Βρυξέλλες ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, χρειάστηκαν, προκειμένου να βγει «λευκός καπνός» και να μπει τέλος στο οργανωτικό αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί, δύο μέρες πριν από την έναρξη του ιδρυτικού συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής. «Στέλνουμε ένα μήνυμα πίστης στην αναγκαιότητα του εγχειρήματος. Πάνω από όλα, είναι η κοινή προσπάθεια και η σύνθεση απόψεων για το σήμερα και το αύριο της Ελλάδας», είναι το μήνυμα που στέλνουν με την απόφασή τους τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου.

Ειδικότερα, αποφασίστηκε η «συνθετική, αναλογική και αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση όλων των δυνάμεων χωρίς αποκλεισμούς» στα όργανα, πράγμα που σημαίνει ότι επελέγη η δεύτερη εναλλακτική πρόταση της Φώφης Γεννηματά, για ορισμό της Κεντρικής Επιτροπής, με συνθετική απόφαση όμως, στην οποία θα συμφωνούσαν όλοι. «Για την τελική σύνθεση των οργάνων, λαμβάνονται υπόψιν τα κόμματα και οι κινήσεις που είχαν την αρχική πρωτοβουλία καθώς και τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας της 12ης Νοεμβρίου με τη συμμετοχή 212.000 πολιτών», λένε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους οι έξι, λίγο μετά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr, από τα 351 μέλη της νέας Κεντρικής Επιτροπής, τα 128 θα πρόσκεινται στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, τα 67 στο Ποτάμι, τα 50 στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, τα 41 στον Νίκο Ανδρουλάκη, τα 35 στη ΔΗΜΑΡ και τα 30 στον Γιώργο Καμίνη.

Κατά την τηλεδιάσκεψη που έγινε με τον Νίκο Ανδρουλάκη, πάντως, χθες, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ επέμεινε στην αρχική του άποψη για εκλογές, σημειώνοντας ωστόσο πως αν συμφωνήσουν όλοι, ο ίδιος δεν θα δημιουργήσει θέμα. «Εμένα η θέση μου για την εκλογική διαδικασία είναι γνωστή. Εφόσον όμως συμφωνήσουν οι άλλοι πέντε, εγώ δεν θα φέρω αντίρρηση», φέρεται να είπε, προς χάριν της ενότητας.

Αναλυτικά η απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου έχει ως εξής :

Το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής συνεδρίασε για την προετοιμασία του Ιδρυτικού Συνεδρίου.

Κοινή συνισταμένη στις τοποθετήσεις όλων των μελών του, αποτέλεσε η ανάγκη για μια διαδικασία που θα έχει ως προτεραιότητα τις απαντήσεις στα προβλήματα της χώρας και θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των προοδευτικών πολιτών.

Σε αυτό το πλαίσιο, αποφασίστηκε επίσης, στα όργανα του Κινήματος να υπάρχει συνθετική, αναλογική και αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση όλων των δυνάμεων χωρίς αποκλεισμούς.

Για την τελική σύνθεση των οργάνων, λαμβάνονται υπόψιν τα κόμματα και οι κινήσεις που είχαν την αρχική πρωτοβουλία καθώς και τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας της 12ης Νοεμβρίου με τη συμμετοχή 212.000 πολιτών.

Με την απόφασή μας, στέλνουμε ένα μήνυμα πίστης στην αναγκαιότητα του εγχειρήματος.

Πάνω απ’ όλα, είναι η κοινή προσπάθεια και η σύνθεση απόψεων για το σήμερα και το αύριο της Ελλάδας.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ