Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί στη Βουλή σχετικά με την υπόθεση Novartis συζητήθηκε στο ΠΣ του ΣΥΡΙΖΑ

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί στο Κοινοβούλιο σχετικά με την υπόθεση Νovartis, συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με κομματικές πηγές.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, συζητήθηκαν όλα τα ενδεχόμενα. Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να συνεδριάσει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα κοινοβουλευτική πηγή του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι πιθανότατα να κατατεθεί αίτημα από πλευράς κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής στην υπόθεση Novartis.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από πλευράς της πλειοψηφίας το επικρατέστερο σενάριο είναι να επιλεγεί η οδός της Προανακριτικής Επιτροπής, ως οδός επιστροφής της υπόθεσης στην Δικαιοσύνη όπως ακριβώς συνέβη με την παραπομπή του Γιάννου Παπαντωνίου, ενώ από ορισμένα στελέχη διατυπώθηκε και η ιδέα της επιστροφής του φακέλου στην Δικαιοσύνη χωρίς καν σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Η ίδια πηγή υπογραμμίζει ότι “αυτή την φορά θέλουμε να προχωρήσει πολύ γρήγορα η υπόθεση στην Προανακριτική, να μην τραβήξει καθόλου εδώ” απαντώντας στην επισήμανση ότι η προανακριτική για τον κ. Παπαντωνίου ‘τράβηξε” σχεδόν τρεις μήνες χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος από την στιγμή που τα αδικήματα έχουν παραγραφεί για τα πολιτικά πρόσωπα.

Για την σύσταση προανακριτικής χρειάζονται τουλάχιστον 30 υπογραφές, ενώ στην συνέχεια το αίτημα συζητείται στην Ολομέλεια και τελικά ακολουθεί ψηφοφορία.

Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ