Καραγκούνης: Η κυβέρνηση έχει κηρύξει πόλεμο στη Δικαιοσύνη

Στο ψήφισμα της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος που «καταγγέλλει δημοσίως την κυβέρνηση για προσπάθεια χειραγώγησης της δικαιοσύνης» αναφέρθηκε στην ομιλία του κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού 2018, ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης.

Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ είπε: “Σας καταγγέλλει ότι φτιάχνετε με τις παρεμβάσεις σας μια Δημοκρατία που νοσεί.

Όσον αφορά το σχόλιο της κυβέρνησης «να δούμε ποιος θα κουραστεί πρώτος», ο κ. Καραγκούνης αναρωτήθηκε «Σε τι; Στον πόλεμο προφανώς. Έχετε κηρύξει πόλεμο στη Δικαιοσύνη. Πείτε το ξεκάθαρα».

Ο κ. Καραγκούνης προκάλεσε την κυβερνητική πτέρυγα να αναφέρει ανάλογη περίπτωση σε δυτική ή και λατινοαμερικανική χώρα, που υπουργός της Δικαιοσύνης να έχει επικρίνει ανοιχτά τους δικαστές για ετυμηγορία τους, και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να τον έχει καλύψει θέτοντας ως κριτήριο ελέγχου της Δικαιοσύνης όχι τον νόμο, τη συνείδηση και την ελευθερία γνώμης των δικαστών, όπως αυτά προστατεύονται από το Σύνταγμα, αλλά το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Πηγή πληροφοριών: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ