• ΣΥΡΙΖΑ: Έκθετος ο κ. Μητσοτάκης για το πόθεν έσχες της συζύγου του

  7:31 μμ, Παρασκευή 08 Δεκ 2017 7:31 μμ, Παρασκευή 08 Δεκ 2017

  Σειρά ερωτημάτων θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, για το πόθεν έσχες της συζύγου του, Μαρέβας Γκραμπόφσκι.

  Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι έκθετος και οφείλει να απαντήσει σε σειρά ερωτημάτων, τονίζοντας ότι «η επιλογή της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη να μη δηλώσει την offshore εταιρεία Eternia Capital Management στο πόθεν έσχες που κατέθεσε για το έτος 2015, τα ελλιπή στοιχεία σχετικά με ακίνητα που δηλώνει υπό την κατοχή της στο Παρίσι και το Λονδίνο, αλλά και οι παραλείψεις αναφορικά με τα περιουσιακά στοιχεία που εκποίησε προς 850.000 ευρώ, προκαλούν πολλαπλά ερωτηματικά».

  Ειδικά για την εταιρεία Eternia Capital Management, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στην γραπτή του ανακοίνωση, ότι «η σύζυγος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κατείχε το 50% των μετοχών. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, η εταιρεία διεγράφη από το μητρώο επιχειρήσεων των νησιών Κέιμαν το πρώτο τρίμηνο του 2015.

  Επιπλέον, η Μ. Γκραμπόφσκι δηλώνει το σπίτι στο Παρίσι μέσω της εταιρείας της PERSONAL VENTURES που συνέστησε με 9.500 ευρώ. Το γνωστό και ως “σπίτι του Βολτέρου” αγοράσθηκε με δάνειο αγνώστου ποσού ενώ δεν έχουν κατατεθεί οι αριθμοί του συμβολαίου αγοράς όπως απαιτείται.

  Την ίδια ακριβώς έλλειψη, δηλαδή την αναφορά στο συμβόλαιο, παρουσιάζει και η δηλωθείσα κατοικία στο Λονδίνο».

  Το κυβερνών κόμμα σημειώνει ότι προκύπτουν ερωτηματικά και από την απόκρυψη των περιουσιακών στοιχείων, τα οποία η κ. Γκραμπόφσκι διέθεσε προς πώληση.

  «Συγκεκριμένα, η σύζυγος του επικεφαλής της ΝΔ δηλώνει στο πόθεν έσχες της το ποσό των 850.000 ευρώ από διάθεση περιουσιακών στοιχείων, χωρίς να αναφέρει ποια περιουσιακά στοιχεία πούλησε, όπως προβλέπει ο νόμος. Επομένως, τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει πειστικά και άμεσα» τονίζει η ανακοίνωση και παραθέτει μία σειρά ερωτημάτων:

  1. Γιατί υπέβαλε ελλιπές πόθεν έσχες;

  2. Τι έχει να κρύψει η σύζυγός του και δεν δημοσιοποιεί την πλήρη περιουσιακή της κατάσταση;

  3. Γιατί δεν δήλωσε, ως όφειλε βάσει νόμου, την offshore εταιρία στο πόθεν έσχες της, από τη στιγμή που αφορά το συγκεκριμένο έτος;

  4. Ποιοι είναι οι μέτοχοι της συγκεκριμένης offshore εταιρίας και του αμοιβαίου κεφαλαίου που διαχειριζόταν;

  5. Ποια ήταν τα κεφάλαια που διαχειριζόταν η επίμαχη εταιρία;

  6. Αντλήθηκαν αυτά τα κεφάλαια από ελληνικές τράπεζες;

  7. Ποια είναι η δραστηριότητα της συγκεκριμένης εταιρίας και σε τι είδους δοσολοψίες έχει εμπλακεί;

  8. Γιατί δεν αποκαλύπτει, όπως ορίζει ο νόμος, ποια είναι τα «περιουσιακά στοιχεία» που πούλησε και παρουσίασε έσοδα 850.000 ευρώ;

  9. Γιατί δεν αποκαλύπτει το χρηματικό ποσό που κατέβαλε για να αποκτήσει την κατοικία στο Παρίσι;

  Καταλήγοντας, η ανακοίνωση υπογραμμίζει πως «οι φορολογούμενοι πολίτες περιμένουν καθαρές απαντήσεις από τον κ. Μητσοτάκη και όχι αστείες δικαιολογίες και υπεκφυγές».

  Πηγή: enikonomia.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα