• Για το μεταρρυθμιστικό του πρόγραμμα μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέλευση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

  12:27 πμ, Τετάρτη 15 Νοε 2017 12:27 πμ, Τετάρτη 15 Νοε 2017

  Οι μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, η αύξηση των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία και το ενδεχόμενο διακοπής των σχέσεων Ε.Ε.-Τουρκίας συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνέλευσης της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Στρασβούργο.

  Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ανώτατη πηγή της Ν.Δ. είπε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δέχτηκε συνολικά 15 ερωτήσεις από ευρωβουλευτές και διαβεβαίωσε ότι ουδείς συνομιλητής του κ. Μητσοτάκη δεν έχει υπονοήσει, ή πει ευθέως, ότι δεν πρέπει να γίνουν εκλογές στην Ελλάδα ή τον έχει προτρέψει να μην επιμένει στην άποψη ότι όσο συντομότερα γίνουν τόσο το καλύτερο.

  "Προφανώς ο πρωθυπουργός κάτι ξέρει για το τι θα μπορούσε να συμβεί αν οι εκλογές γίνουν νωρίτερα", είπε σχετικά με τη σημερινή τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2019.

  Ωστόσο, η ανώτατη πηγή της ΝΔ εξέφρασε την εκτίμηση ότι το 2018 θα είναι εκλογικό έτος και είπε πως "η συμπεριφορά του πρωθυπουργού υποδηλώνει μεγάλο άγχος, αδικαιολόγητο για κάποιον που πιστεύει ότι οι εκλογές είναι μακριά. Όποτε και να γίνουν εκλογές, η ΝΔ θα τις κερδίσει εμφατικά", είπε χαρακτηριστικά.

  Για την οικονομία η ανώτατη πηγή της ΝΔ τόνισε ότι "καθαρή έξοδος από την κρίση, έτσι όπως κάποιοι θέλουν να την παρουσιάσουν, δεν υπάρχει", εξηγώντας ότι αν υπήρχε δεν θα χρειαζόταν να νομοθετήσουμε ήδη μέτρα για το 2019 και το 2020, κάτι που δεν συνέβη στις άλλες χώρες που ήταν σε μνημόνιο και έχουν καταφέρει να βγουν.

  "Είναι βαθιά νυχτωμένοι όσοι θεωρούν ότι μετά τον Αύγουστο του 2018 θα πρέπει να σταματήσουν οι μεταρρυθμίσεις", ανέφερε το ανώτατο στέλεχος της ΝΔ και προειδοποίησε ότι οι αγορές μπορεί τότε να είναι πιο αυστηρές από την τρόικα.

  "Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να συγχωρεθεί μεταρρυθμιστική αδράνεια", συνέχισε ενώ σημείωσε πως τα επιτόκια δανεισμού της χώρας παραμένουν υψηλά τους τελευταίους μήνες ενώ συμβαίνει το παράδοξο οι ιδιωτικές ελληνικές επιχειρήσεις να δανείζονται με χαμηλότερα επιτόκια από τη χώρα. "Αυτό δεν συμβαίνει αλλού και δείχνει πως αντιλαμβάνονται οι αγορές τις προοπτικές της οικονομίας με αυτή την κυβέρνηση", πρόσθεσε. Η ίδια ανώτατη πηγή της Πειραιώς ανέφερε ότι στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι να πάρει ξανά μπροστά η μηχανή της ελληνικής οικονομίας και να δημιουργηθεί πλούτος και ανάπτυξη, κάτι που μπορεί να συμβεί μέσα από ιδιωτικές επενδύσεις. Είπε επίσης ότι "ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για 5 χρόνια είναι η τιμωρία της χώρας για την αφερεγγυότητα του κ. Τσιπρα" και εξήγησε ότι η μεταρρυθμιστική ατζέντα και αποφασιστικότητα μιας κυβέρνησης της ΝΔ θα πείσει τους δανειστές για σταδιακή μείωση των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων. Σε ότι αφορά την κριτική που έχει απευθύνει ο κ. Μητσοτάκης και στους δανειστές, είπε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ λέει τα ίδια εντός και εκτός Ελλάδος και πως κάποια από αυτά που αντιλαμβάνονται τώρα οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, όπως πχ η άποψη Ντάισελμπλουμ για τις τράπεζες στο πρώτο πρόγραμμα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα έχει επισημάνει πρώτο. Για τα θέματα της ασφάλειας και αν κάποιοι εξέφρασαν ανησυχία με αφορμή τη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, η ανώτατη πηγή της ΝΔ είπε: "Η υπόθεση Κουφοντίνα είναι γνωστή. Απολύτως λογικό είναι γιατί προκαλεί έντονη και εύλογη ανησυχία. Θα ήθελα η κυβέρνηση να είχε τα κότσια να θέσει την τροπολογία σε ονομαστική ψηφοφορία. Απαραίτητη και εξαιρετικά επίκαιρη η τροπολογία. Φαίνεται πως η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται εκλεκτικές σχέσεις με ένα σύστημα το οποίο ανοικτά ηρωοποιεί την εγχώρια τρομοκρατία. Οι ίδιες συλλογικότητες που υποδέχονται τον Κουφοντίνα, λένε ότι είναι ο μεγαλύτερος επαναστάτης".

  Επιπλέον η ανώτατη πηγή της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει μιλήσει ποτέ για απολύσεις στο δημόσιο αλλά για σταδιακή μείωση του με αλλαγή του λόγου προσλήψεων αποχωρήσεων. Ξεκαθάρισε επίσης ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν θα αποδεχτεί καμία νομιμοποίηση συμβασιούχου και πως έχει μιλήσει για συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας με δημοσιογράφους στο Στρασβούργο πρόσθεσε: "Δεν είμαστε μόνο στην εποχή των fake news. Έχουμε και fake events . Σας διαβεβαιώ ότι μπορώ βγαίνοντας από το ευρωκοινοβούλιο να με υποδεχτούν πολίτες που βρέθηκαν τυχαία έξω, θερμά...".

  Πηγή πληροφοριών: ΑΜΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα