ΥΠΕΞ: Σημαντικό βήμα προς τα εμπρός οι συνομιλίες Κοτζιά-Μπουσάτι

“Oυσιαστική δουλειά” και “ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός” στα ανοικτά διμερή θέματα Ελλάδας και Αλβανίας δηλώνουν ότι έγιναν κατά τις συνομιλίες που είχαν στην Κρήτη, οι υπουργοί Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς και Ντιτμίρ Μπουσάτι.

Οι δύο υπουργοί, όπως τονίζεται σε κοινό ανακοινωθέν, κατά τη συνάντησή τους, το τελευταίο τριήμερο – 10-12 Νοεμβρίου -, συζήτησαν “σε φιλικό και εποικοδομητικό περιβάλλον τα ανοικτά διμερή θέματα” αναγνωρίζοντας “τη σημασία του διαλόγου για την επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων”. “Συμφώνησαν για περαιτέρω βήματα που πρέπει να πραγματοποιηθούν προκειμένου να επιτευχθούν θετικά αποτελέσματα στη βάση των ευρωπαϊκών αξιών και κανόνων και προς όφελος των δύο χωρών και των λαών τους”.

“Οι συνομιλίες” όπως αναφέρεται “αποτέλεσαν ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός” επισημαίνοντας ότι “οι προσπάθειες για την εξεύρεση βιώσιμων λύσεων σε μακροχρόνια προβλήματα θα συνεχιστούν”.

Υπό αυτό το πρίσμα, δε, “συμφωνήθηκε ότι οι υπουργοί θα συναντηθούν εκ νέου κατά την προσεχή περίοδο στην Αλβανία, προκειμένου να αξιολογήσουν την επιτευχθείσα πρόοδο και να αποφασίσουν για περαιτέρω συγκεκριμένα βήματα προόδου”. Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ