Η Γεννηματά στον ΑΝΤ1: Αυτόνομη και δυναμική η Κεντροαριστερά μετά τις εκλογές – ΒΙΝΤΕΟ

«Κάνουμε όλη αυτή την προσπάθεια για να είμαστε χρήσιμοι στον τόπο», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τον α’ γύρο των εκλογών στον ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς.

Η κα. Γεννηματά σημείωσε ότι «η μεγάλη συμμετοχή την Κυριακή θα δώσει δυναμική στο εγχείρημα και θα στείλει το μήνυμα αντίστασης στην Κυβέρνηση» αναφέροντας ότι ««εγώ θα ήθελα η συμμετοχή να είναι τουλάχιστον από 100.000 πολίτες».

«Ξέρω ότι ο κόσμος είναι κλεισμένος, προσπαθεί να δει πώς θα επιβιώσει η οικογένεια του και πως θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα του. Όμως, η συμμετοχή στις εκλογές της Κυριακής θα είναι και ένα μήνυμα ενάντια στην συντήρηση και την λιτότητα, καθώς ένα μήνυμα ότι αναγεννιέται ο χώρος της Κεντροαριστεράς ενάντια στην συντήρηση», συμπλήρωσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Όπως τόνισε η Φώφη Γεννηματά, «ο νέος φορέας θα παίξει αυτόνομο και δυναμικό ρόλο, καθώς η παράταξη και η Κεντροαριστερά θα δυναμώσουν τα ποσοστά τους», προσθέτοντας «έχουμε καταθέσει πρόταση με δύο στόχους: ο ένας στόχος είναι για ανάπτυξη, δουλειές και αλληλεγγύη και ο δεύτερος στόχος είναι η έξοδος από τα μνημόνια».

Αναφερόμενη στην επόμενη ημέρα, η κ. Γεννηματά απάντησε στον Νίκο Χατζηνικολάου «έχουμε ομόφωνες αποφάσεις σε σχέση με το τι θα κάνουμε σε σχέση με τα υπόλοιπα κόμματα, για τις συνεργασίες, για τον προγραμματικό μας λόγο και για το τι θα κάνουμε, ήδη από το συνέδριο μας τον Ιούλιο, όπου ήρθαν 2.500 άνθρωποι».

Χαρακτήρισε ως ανέκδοτο την φράση «η Κεντροαριστερά έχει αρχηγό και αυτός είναι ο Αλέξης Τσίπρας», επισημαίνοντας «όπως πάει ο κ. Τσίπρας θα καλύψει τον χώρο της κεντροδεξιάς, αποδεχόμενος όσα του επιβάλλουν και συνεργαζόμενος με την ακροδεξιά απόφυση του κ. Καμμένου», κλείνοντας χαμογελώντας με την φράση «ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να ανησυχεί, μάλλον».

«Είναι πολιτική επιλογή να μην απαντώ σε προσωπικές επιθέσεις, διότι έχω παλέψει για την ενότητα του χώρου, εδώ και χρόνια. Με αυτήν την πρόταση εκλέχτηκα το 2015 και δεν σκοπεύω με κανέναν τρόπο να θέσω σε κίνδυνο την ενότητα», είπε η κ. Γεννηματά, σημειώνοντας «δεν με ενδιαφέρουν τα χτυπήματα κάτω από την μέση. Προσπάθησα να βάλω ένα πλαίσιο ξεκινώντας αυτήν την προσπάθεια και ο κόσμος της παράταξης είναι αυτός που θα κρίνει όλους».

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ