Τζανακόπουλος: Κοινή βούληση όλων των πλευρών να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στην τρίτη αξιολόγηση – ΒΙΝΤΕΟ

“Από την ολοκλήρωση της πρώτη φάσης των συζητήσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών, πλέον, καθίσταται σαφής η κοινή βούληση όλων των πλευρών να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στη διαδικασία της τρίτης αξιολόγησης”. Αυτό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος, “ήδη έχουν κλείσει με θετικό τρόπο μια σειρά από ζητήματα: Eξωδικαστικός συμβιβασμός: Ρύθμιση οφειλών €20000-50000 για τους ελεύθερους επαγγελματίες με δυνατότητα 120 δόσεων και κούρεμα προσαυξήσεων 85%. Ρύθμιση για συντάξεις χηρείας: ύπαρξη κατώτατου πλαφόν στο ύψος της εθνικής σύνταξης τόσο για τον/την σύζυγο όσο και για τα τέκνα. Διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ για τον οποίο αναμένεται το επόμενο διάστημα ρύθμιση για τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς του”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι “παρά τον παροξυσμό καταστροφολογίας από την αντιπολίτευση αλλά και μερίδα των ΜΜΕ, η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί δίχως πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα. “Η ελληνική οικονομία τόσο το 2017 όσο και το 2018 θα βρίσκεται εντός δημοσιονομικών στόχων, διαψεύδοντας τα σενάρια περί δημοσιονομικού κενού” επεσήμανε ο κ. Τζανανακόπουλος προσθέτοντας:

“Το 2017 αναμένεται δημοσιονομική υπεραπόδοση η οποία μας δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε στην απόδοση κοινωνικού μερίσματος όπως και το 2016”.

Ο κ. Τζανακόπουλος, παράλληλα έθεσε το ερώτημα εάν ο η Αξιωματική Αντιπολίτευση θα ψηφίσει την απόδοση του κοινωνικού μερίσματος: “Αν, δηλαδή, ο κ. Μητσοτάκης θα ευθυγραμμιστεί με τις εισηγήσεις των πλέον ακραίων του κόμματός του, επαναλαμβάνοντας το περσινό του ολίσθημα όταν και καταψήφισε την παροχή 13ης σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους ή αν τελικά θα υποχωρήσει και θα ψηφίσει τη σημαντική αυτή ενίσχυση”.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ